Aug 23, 2016

ALKE - TRENDI MINĐUŠE SA LOŠOM REPUTACIJOM

Kada mi je pre nekoliko meseci drugarica pokazala fotografiju svoje odevne kombinacije uz koji je nosila velike alke iznenadilo me je njeno pitanje da li je možda napravila grešku sa tim, pomalo, demode komadom nakita. Alke nikada nisam ni posmatrala kao trend i nikada mi nije bila jasna loša reputacija koja ih prati, za mene su one jedan od onih vanvremenskih komada nakita, koje svi mi nosimo s vremena na vreme i koje vidim kao univerzalno rešenje onda kada ne znam šta bih izabrala od nakita.

Međutim, ovakvo pitanje i nije trebalo da me začudi kada se uzme u obzir da je alkama u jednom trenutku dodeljen epitet 'kič' i prati ih zaista loša reputacija. Najjednostavnije, ono što je leopard print za modu, to su alke u svetu nakita.  Ukoliko se upustite u istraživanje tog dela teme velike su šanse da će dosta naslova biti u vezi sa promiskuitetom ili seksualnošću devojke/žene koja ih nosi. Sve u svemu bezbroj predrasuda o komadu nakita koji je verovatno najstariji ukras te vrste u istoriji čovečanstva. 

Ipak, ove godine mnoge poznate devojke su oberučke prihvatile ovaj komad nakita koji se često opisuje kao 'povratak 90-ih'. U zavisnosti od strukture lica, ličnog stila i ukusa možete birati veličinu minđuše sa kojom se osećate najprijatnije. Alke zaista mogu potpuno promeniti sliku o nečijem stilu jednostavno činjenicom da je odabrao manje ili veće, tanje ili deblje, zlatne ili srebrne alke. Alke zbog svog kružnog oblika naglašavaju obraze i vilicu, ali i uokviruju lice. Senka koju alke bacaju  'prirodno' će konturisati vaše lice pa će vam umesto savladavanja konturisanja sminkom biti dovoljan par dobrih alki.



Popularne devojke poput Zendaje, Rijane ili Kloi Kardašijan se iznova vraćaju ovoj vrsti nakita i biraju ih u svim veličinama, od ekstremno velikog obima do svakodnevne srednje veličine. Ipak, za pravi modni dojam važi pravilo 'što veće to bolje', ali ne prevelike jer se onda pripremite da imate hiljadu i jedan problem sa uvrtanjem, prevrtanjem, zakačivanjem i jednostavno neće se fotografisati lepo. Sem ako niste Rijana, onda ih defnitivno nosite u najvećem mogućem obimu koji možete da pronađete. Nažalost, nismo svi mi pop zvezde. I ne čudi da na stranicama Voga možete pročitati da ih nazivaju 'čokerom na uvetu'. Neke od njih zaista i izgledaju tako!

Za one koji bi da biraju veći obim najpraktičnije je da im vodič bude sopstveno rame. Tanak krug u boji srerba ili zlata koji tek dodiruje vaše rame a ne opterećuje uvo je idealan stejtment momenat kada rešite da se odlučite za alke. Novi trendovi  doneli su i promene i dodatne detalje, pa na njima možemo videti i bisere, kristale, a i sa teksturom bambusa (Balmain Fall 2014). 

U moru novih formi nakita ne zaboravite da je sasvim u redu ako alke posedujete u nekoliko veličina i ono što treba posebno zapamtiti možda ih neko s vremena na vreme nazove trendom, ali one su jednostavno jedan od onih komada nakita koje svaka žena ili devojka mora posedovati. U veličini ili metalu sa kojima se najbolje oseća. Znate da nekada tek kada stavite nakit imate osećaj daje vaš izgledcelina? Alke su upravo to nešto što će upotpuniti celinu kada istovremeno želite XL nakit ali ne želite previše nakita. I najbolje od svega, možete ih nositi sa brdom lančića, prstenja, narukvica za malo egzotike ili ih možete nositi samostalno za finu svedenost. Zanemarite ustaljeno mišljenje, jer one su mnogo više od toga i sa njima možete sve.  







Nakit Jelenica/H&M 

Nakit Jelenica/H&M

Naivin Kreativni Kutak

2 comments:

  1. Nice Blog. Looking stylish in fashion week dress. Such a fabulous and Perfect Outfit. I like this Blog. Please try to Post Beautiful Sarees and Salwar Kameez.

    https://www.unnatisilks.com/sarees-online.html

    ReplyDelete

Follow Us @get_sparkly