Jun 14, 2015

Kako odabrati originalan nakit povodom rođenja deteta

Stari je običaj da se pri rođenju detetu poklanja zlato, bilo u formi dukata, bilo u obliku nakita. Ipak, moderna shvatanja učinila su da se poklanjanje nakita podigne na viši nivo kako bi se stvorila divna veza između osobe koja ga daruje, ali i između majke i novorođenčeta. Kao simbol jednog od najlepših trenutaka u životu ovakav nakit ima duboko značenje i potencijal da se u njemu zauvek sačuvaju emocije. 

SEXY PLEXY

KAMEN ROĐENJA


Ukoliko odlučite da nakit namenite novorođenčetu jedan od najlepših načina da to učinite je suptilna narukvica ili ogrlica sa malim kamenom rođenja. Poput svojevrsne amajlije ovaj komad nakita može pratiti tokom čitavog života, pogotovo ako bude takav da je kopčanje podesivo u skladu sa debljinom ruke. Personalizovanje nakita na taj način u mnogome pojačava vezu između osobe koja ga poklanja i male osobe koju će taj kamenčić čuvati.

Tiny Mine ogrlica sa malim dijamantom za sve one rođene u aprilu


OGRLICE ZA MAJKU I DECU


S druge strane možete odabrati nakit koji ide i na adresu majke i na adresu bebe. U tom smislu posebno su značajne ogrlice koje izgledaju kao poseban komad nakita ali zapravo zajedno, na jednom mestu predstavljaju jednu celovitu slagalicu prepunu značenja. Osim što ovakav nakit može povezati majku sa jednim detetom, kasnije može biti dopunjen i vezom sa drugim.

Nakit Peric


SAČUVAJTE TRENUTAK


Naravno, ogrlice mogu biti poklonjene i samo majkama, a da opet šalju najslađu od svih poruka njihovom najvoljenijem biću. Takve su ogrlice sa privescima koji mogu sadržati male i nedvosmislene simbole te veze. Kamen rođenja deteta, urezan datum, poruka, ime, ili tek mala stopalca. Nekada male poruke znače mnogo. 

Kolekcija za najmlađe, Zlatara Stefanović

KLASIKA OD MALIH NOGU


Ukoliko je planeta postala bogatija za još jednu lepoticu onda će najlepši početak njenog bajkovitog života biti mala, minijanturna a do besvesti slatka biserna narukvica. Pa iako ne bude mogla da je nosi kroz par meseci ili godina, sam pogled na ovu malu kreaciju istog momenta predstavlja pravu dozu pozitivne energiju. 



JOŠ JEDAN PRSTEN NA DOMALOM PRSTU


Poklon budućoj mami može biti i prsten krajnje jednostavnog dizajna (jako sličan burmi) ali neverovatno velike simbolike. Na njemu može biti urezano ime novorođenčeta, datum rođenja ili bilokoja drugareč koja će označiti i učvrstiti sve njihove veze. Ovakav poklon će postati utoliko vredniji i slađi ukoliko majka na svojoj ruci već ima jedan ili dva ovakva prstena. Svaki dodatak tom nizu je značenje više.



Follow Us @get_sparkly