Feb 19, 2015

Trend za proleće 2015 - Ponesite različite minđuše

Sećate se trenda nošenja jedne minđuše o kome smo pisale? On je obeležio jesen prošle godine i mnogo poznatih ličnosti u svečanim prilikama oslonilo se na ukras samo na jednom uvetu. Aktuelan trend je još jednom dao podršku svima koji žele da se pobune protiv ustaljenog pravila da se minđuše nose u paru. Ove godine on je prerastao u nešto novo, nešto što će dati pečat proleću pred nama i ponovo će odgovarati svim buntovnicima u oblasti nakita. O čemu se radi? Sada su tu oba komada, ali balans ponovo namerno nedostaje. Dakle, zaboravite na identične minđuše na svojim ušnim školjkama, ovaj trend potencira razliku između njih - malu ili veliku, svejedno je. Važno je da asimetrija ponovo vodi glavnu reč.




O kakvom se "neuparenom paru" radi? Varijacije između minđuša mogu biti u dužini, obliku, boji, rasporedu elemenata...Mogućnosti ima mnogo. Kada posmatramo slike ovih minđuša čini se da se u tim razlikama one zapravo dopunjuju i koliko god bile različite, ipak postoji nešto što ih povezuje, kao kada se iz dva različita ugla posmatra isti objekat. Nekad je materijal ono što ih čini sličnim, nekada boja ili oblici koji dominiraju.
Odakle se uopšte stvorio ovaj trend? Kao i u mnogo situacija do sada, postoje mišljenja da se ne radi o tako novoj ideji kao što se čini na prvi pogled. Naime, tokom istorije bilo je perioda kada su potencirani parovi minđuša u kojima je jedna bila veća od druge. Zato se smatra da ideja o različitim minđušama upravo odatle vuče svoje korene.

Zanimljivo je što ne morate da kupujete nakit poznatih dizajnera da biste odgovorili na ovaj izazov. U gomili koju već imate u kutiji za nakit potražite taj specifičan par. Ako ste izgubile jednu minđušu iz omiljenog para a drugu čuvate zbog uspomene ovo je možda prava prilika da je opet nosite, i to u paru sa nekom drugom. Uporedite oblike, materijale i boje, dajte mašti na volju i uparite nešto što nikada ranije niste.

Posle odličnog poteza sa dvostranim bisernim minđušama Dior je uvideo da kombinovanje nesvakidašnjih minđuša sa njihovom odećom može biti mnogo uticajnije na svakodnevnu modu nego bilo koja druga inovacija na polju njihove mode. Zato se u su neuparene minđuše ispratile i prolećnu ali i prelaznu kolekciju. Celine je nesrazmernost uveo kao nedostatak jedne minđuše, odnosno nošenje ovog komada nakita samo na jednom uvetu, a takvom načinu nošenja se privolela i Luj Viton ekipa. I poznata imena iz sveta dizajna nakita poput Eriksona Beamona, Lulu Frost i drugih rado posezu za mogućnostima asimetrije.


No comments:

Post a Comment

Follow Us @get_sparkly