Prstenje u čast Diznijevim princezama

Koliko je velika uloga koju su Diznijevi crtaći odigrali u vašem detinjstvu? Ako volite nakit a sate ste provodili uz ekran, prateći avanture iz ovih animiranih filmova, imamo zanimljivost za vas. Osmišljena je kolekcija vereničkog prstenja inspirisanog Diznijevim crtaćima. Deset različitih modela stvoreno je u čast junakinja najvoljenijih crtanih filmova.


Prsten posvećen Snežani iz poznate bajke "Snežana i sedam patuljaka"napravljen je od belog zlata jer je njena koža "bela kao sneg", a u centru je safir "crven kao njene usne". Rubin je okružen žutim i plavim safirima koji asociraju na njenu dobro poznatu haljinu.Prepoznatljiva Pepeljuga je dobila jednostavniji model - topaz je okružen nizovima akvamarina, a prsten načinjen od belog zlata sa obe strane ima bele safire.

Diznijeva lepotica stvorena kao treća u nizu i oživljena u bajci "Uspavana lepotica" je čuvena Aurora. Ovaj prsten je od žutog zlata i asocira na njenu plavu kosu, a u centru je ružičasti safir. Okružuju ga ružičasti turmalin i dijamanti.Arijel iz "Male sirene" takođe ima svoj model u veseloj kombinaciji boja. Rubin u sredini simbol je njene crvene kose, a emerald i ametist sa strane predstavljaju njen ljubičasti školjka-brushalter i zeleni rep.
Bela je junakinja priče "Lepotica i zver", bazirane na francuskoj bajci. Zato je u središtu ovog prstena upravo aplikacija sa grba francuskih kraljeva, a u njenoj blizini su plavi i žuti safiri. Crveni detalji posvećeni su ruži sa slike ovog ženskog lika. Posebno lep model iz kolekije posvećen je Jasmin, liku iz priče o famoznom Aladinu, a u njemu dominiraju hladne boje. Prsten je napravljen od belog zlata, sa plavim topazom u sredini i dva reda plavih safira sa strane.

Pokahontas, kao devojka naklonjena avanturama, dobila je prsten posebne boje ružičastog zlata koja odgovara njenoj koži. Detalj u formi čipke oslikava njenu ženstvenost, a tu su i crveni granat kao i kvarc.Mulan je jedna od manje poznatih Diznijevih princeza. Tačnije, ona se deklariše kao ratnik. Njen prsten podseća na raskoš lustera, u središtu je emerald a sa strane par crnih dijamanata.

Deveta Diznijeva princeza je Tijana, junakinja bajke "Princeza i žabac". Logično, centralni motiv ovog prstena od belog zlata je lotusov cvet. Zeleni turmalin i emerald simbolišu Tijaninu eleganciju.

Rapunzel je najmlađa među devojkama koje je stvorio Dizni, a njen prsten je svojevrsna pletenica od žutog zlata u čijem centru je ametist.You Might Also Like

0 comments