May 13, 2013

Trendovi - glasno i jasno

Dugo se nismo posvetile trendovima koji su aktuelni ili koji se barem pomaljaju iza ćoška i pokušavaju da se nametnu. Ranijih godina hitovi u izradi nakita nekako nisu bili tako glasni i jasni kao ove i prošle godine. Sada jednostavno znate čime možete da dopunite svoju kombinaciju i da time načinite potpuni pogodak. Trendovi vrište, eto tako bismo najjednostavnije mogli da opišemo stanje koje trenutno imamo kako u modi, tako u segmentu koji je prati u stopu a to je nakit. 
Nakit Supergirl
Nezaobilazne karike ili lančići se i dalje dostojanstveno drže na vrhu najpopularnijih, rame uz rame sa statement ogrlicama i narukvicama. Tu nema greške ukoliko volite masivno i upadljivo. Ipak, smena boja i materijala je neophodna jer u suprotnom dolazi do zasićenja istovetnim.
Kada su boje u pitanju ne možemo se oteti utisku da se mnogo pažnje posvećuje suprotstavljenim nizovima pastelnih i neon nijansi. Sve je stvar ličnog stila i stava. Za one nežnije i suptilnije pastelne nijanse došle su kao pravi odmor od drečavih i jakih boja koje se teško uklapaju u priču o krhkim princezama. S druge strane urbane devojke rado su prihvatile sve verzije fluorescentnog nakita kao načina iskazivanja i dokazivanja sopstvenih modernih shvatanja. Ukusi su različiti pa nas negde i raduje da se javio jedan ovakav dualitet gde biranjem strane ne postajete demode. 









Treća strana kada su u pitanju boje jeste ona opštepopularna kombinacija bele i crne. O njoj ne treba mnogo govoriti, ona se nedvosmileno nametnula ovog proleća i činjenica je da je besmisleno ignorisati je kada je u pitanju izrada nakita. 






Kada su u pitanju materijali i dezeni i tu je stvar poprilično jasna. Leti treba biti praktičan pogotovo kada je u pitanju nakit za dnevne varijante. Glomazni komadi slobodno mogu da odmore tokom dana i budu zamenjeni nizom narukvica koje će vam omogućiti da ostanete u trendu ali da nijednog trenutka ne osetite kako mu robujete. Narkvice sa etno motivima, kroz splet različitih veselih, letnjih boja su sasvim dobar izbor.
Pletene narukvice




Kada su u pitanju ogrlice (ali i minđuše i narukvice) i to pre svega popularne kragnice na velika vrata ulazi jedan novi trend koji bismo nazvale 'silikonska groznica'. Naravno, naziv je šaljiv ali  i više nego odgovarajući. Navikle ste na perlice, kameje i kristale koji se pričvršćuju na različite materijale, tj. tkaninu, sada se isti postupak primenjuje na  silikonsku podlogu ili čipku tako da na prvi pogled izgleda kao da su ukrasi jednostavno razbacani (ili poredjani) duž vašeg vrata. Prelepo i na prvi i na drugi pogled. Savršeno za one koje žele da udju u prostoriju i zaintrigiraju.  



Čipla Čipke (narukvica)

Čipla Čipke (minđuše)



No comments:

Post a Comment

Follow Us @get_sparkly