Oct 20, 2015

Kako BEZ GREŠKE odabrati nakit za nju

Na pitanje kakav sve nakit postoji bez mnogo razmišljanja možete reći da postoji nakit koji ima sentimentalno značenje i nakit koji ga nema, i definitivno nećete pogrešiti. Drugu grupu čini nakit koji kupujemo po potrebi, nakit koji je popularan ili nakit koji nam se slučajno dopadne. Ipak, prva grupa nakita je onaj koji nam poklanjaju voljeni, nakit kojim obeležavamo važne datume ili nakit koji smo nasledili od majke ili bake. Upravo zbog toga muškarci često strepe od kupovine, pogotovo što takvim gestom pokazuju svoju ljubav, naklonost, poštovanje prema ženi kojoj taj nakit daruju. Međutim postoji nekoliko malih saveta koji će im pomoći u odabiru njenog novog, omiljenog, blistavog ukrasa. 



SLUŠAJTE JE, GLEDAJTE JE

Pre nego joj kupite komad nakita posmatrajte je tokom njene svakodnevne rutine. Koliko često nosi nakit, koju vrstu nakita, da li stalno nosi iste komade ili voli da nakit prilagođava odeći, da li postoji nakit koji ne nosi nikada? Tokom zajedničke kupovine u tržnom centru obratite pažnju na njenu reakciju dok prolazite pored juvelirske radnje. Oslušnite njene komentare i listu želja za kupovinu. Ukoliko tokom nekoliko dana pažnju posvetite ovakvim sitnicama naučićete mnogo o njenom stilu, ali i o tome da li je nakit uopšte dobar poklon za nju.

Minjon nakit

NE IZBEGAVAJTE BOJE

Kažu da se mnogi odlučuju za kupovinu dijamanata ne zbog njihove vrednosti već zbog toga što kao kamen bez izražene boje izgleda kao sigurno rešenje. Ipak, boje itekako mogu biti zanimljiv način da svojoj voljenoj ulepšate dan. Odaberite nakit u njenoj omiljenoj boji ili (polu)dragi kamen koji odgovara mesecu njenog rođenja. Postoji mnogo opcija kada boja zapravo može vredeti mnogo više od kamenčića o kome je pevala Merlinka. Tako se jedan momak odlučio da svoju devojku zaprosi prstenom koji je bio ukrašen akvamarinom jer se njegova boja slagala sa njenim očima.

Rouge Accessorize

GRAVIRAJTE

Prstenje i narukvice su odličan način da svojoj voljenoj poklonite prsten koji je mnogo više od toga. Ukoliko imate neku internu šalu, omiljeni stih, pesmu, definitivno ih iskoristite da joj pokažete koliko vam znači. Pokušajte da izbegnete datum kada ste se upoznali jer su to već pisali mnogi pa se priča već pomalo vrti u krug. Zašto ne biste ispisali ime mesta gde ste upoznali, gde ste je videli prvi put ili poljubili? Izaberite sitnicu koju je ona možda zaboravila ili koju misli da ste vi zaboravili, i potrudite se da komad nakita bude način da ništa ne bude zaboravljeno.

Tiny Mine

IZBEĆI PRSTEN?

Prsten treba izbeći iz dva razloga. Prvi ukoliko vam je ona devojka (a ne žena) može pogrešno protumačiti poklanjanje prstena. Pogotovo ukoliko podesite da atmosfera bude 'posebna' može se desiti da izgovori DA iako se niste spustili na koleno, iako niste ni izgovorili pitanje. Drugo, prstenje može biti jako problematično kada su u pitanju veličine. Možda da se ipak odlučite za male, jednostavne minđuše na srafić.

Studio Glina

POMOĆ NJENIH PRIJATELJA

kada je u pitanju ovaj savet verovatno će mnogi reći da beznadežan jer ovde/kod nas ipak muškarci znaju najbolje i zašto bi pitali za pomoć? Ipak, ne zanemarite činjenicu da njene prijateljice znaju sigurno mnogo više i o nakitu, ali i o njoj. Jednostavno ona je verovatno bezbroj puta sedela sa drugaricama pored kutije sa nakitom i rekla 'Ove minđuše ne nosim, ne idu uz mene. Uzmi ih ti.' Drugarice pre svega znaju šta ona NE voli, a to je, priznaćete nekada (ako ne i često) jako bitno. 

Dazzling nakit

Prva fotografija by Mija 

Follow Us @get_sparkly