Oct 4, 2013

Misterija Pandora nakita

Mnoge radionice ručno rađenog nakita u svojoj ponudi imaju i pandora narukvice. Najčešće se misli da je 'pandora' zajednički naziv za komade nakita ukrašene perlicama prepoznatljivog izgleda. To nije tačno. Pandora nije ni vrsta nakita, ni model perlica. Pandora je brend. 


Kompanija "Pandora" osnovana je 1982. godine u Kopenhagenu, a danas zapošljava blizu 7000 ljudi širom sveta. Više od polovine zaposlenih bazirano je na Tajlandu gde se ovaj visokokvalitetni nakit zapravo i izrađuje. Prodaje se u više od 70 zemalja sveta, a na toj listi nalazi se i naša zemlja. Ipak, originalnost, primamljivost ali i visoka cena ovog nakita uslovile su pojavu velikog broja kopija, zbog čega "Pandora" nastoji da zaštiti svoj original. Jedan od načina da proverite da li u rukama imate originalni prizvod jeste i skraćenica 'ALE' (po Algotu Enevoldsenu, ocu Per Enevoldsena, osnivača brenda) koja je urezana na svim proizvodima, izuzev onih najmanjih. Osim toga, postoji još niz oznaka koje garantuju kvalitet i originalnost. 


Ono što "Pandora" nakit razlikuje od drugih nije neki pojedinačan komad, perlica ili privezak, već činjenica da u skladu sa motom kompanije možete sami da kreirate nakit koji će učiniti da neki trenuci ostanu zauvek upamćeni. Preko 700 različitih, ručno rađenih privezaka, u koje je umetnuto drago i poludrago kamenje, možete kombinovati u skladu sa simbolikom, događajem ili osobom koja će ga nositi. Sav nakit izrađuje se od srebra ili 14okaratnog i 18okaratnog zlata. Rezbareni privesci se slobodno mogu smatrati zaštitnim znakom Pandore, a zahvaljujući mekanom srebru rezbarenje je precizno i detaljno. Pored ovih materijala koriste se i koža, staklo (i to najkvalitenije staklo sa Murana, a svaki privezak je jedinstven, neponovljiv i u ograničenoj seriji), drvo i pamuk. 



U skladu sa zahtevima modernog kupca Pandora poseduje interaktivni sajt na kome ćete sasvim jednostavno stvoriti narukvicu baš po vašolj želji ili izabrati neki od već postojećih modela nakita. Privesci su pregledno svrstani u kategorije u skladu sa metalom, kamenom ili temom koja vas interesuje. Uz to, sve vreme ćete pratiti cenu proizvoda koji ste kreirali tako da nećete iskočiti iz planiranog budžeta. Mogućnosti su zaista fantastične i ako vam se ikada učinilo da niste ljubitelji Pandora ukrasa onda ćete se definitivno predomisliti. Na prvi pogled možda deluju grudo, ali zapravo su veoma moderni i prilagodljivi svakom ukusu. Pandora ponudu za srpsko tržište pogledajte OVDE



Follow Us @get_sparkly