May 2, 2018

INGRID REDUCING WRINKLES & MIMIC LINES PRAJMER

Prajmer ili podloga za šminku, poljskog brenda Ingrid koji je već dobro poznat na ovom blogu, je proizvod sa kojim sam se već susrela ranije. Ipak, ovog puta sam želela da probam nešto drugačije, prajmer kakav nisam probala do sada i koji je namenjen popunjavanju bora INGRID Reducing Wrinkles & Mimic Lines. Odmah bih mogla da kažem da sam donekle znala šta da očekujem ali ne u potpnosti. O matirajućem prajmeru sam pisala OVDE i na žalost posle toga sam mu se retko vraćala, tako da sam se iskreno nadala da će mi ovaj više prirasti za srce... i lice... 


Šta proizvođač obećava?

Proizvođač obećava momentalno popunjavanje dubokih nabora u koži čime se stvara savršena podloga za dalji make up, odnosno tečni puder koji sledi kao naredni korak. Takođe, s obzirom da je prajmer blago žutog tona, on može biti upotrebljen i samostalno, bez pudera preko, čime se omogućava zdrav i svež izgled kože, odnosno koža zrači. Sem na licu, može biti upotrebljena i na vratu i dekolteu. Sve zajedno zvuči kao lepo obećanje. 

O mojoj koži

Koliko su na mom licu zapravo prisutne bore? Imam 29 godina i genetske predispozicije da uz veoma malo nege imam malo ili nimalo bora. Da, dobri geni. Ipak, tu su bore smejalice, dve paralelne uspravne borice između obrva i itekako sam želela da testiram ovaj prajmer na povremeno jako proširenim porama na predelu od nosa ka jagodicama.



Tekstura

Tekstura je jako fina, baršunasta, glatka i potpuno drugačija od Smoothing & Mattifying prajmera koji je nijansu teži na koži. Posebno mi je zanimljivo da kod prajmera za popunjavanje bora nije naglašeno da se nanosi na vlažno lice, dok je kod matrajućeg to naglašeno u opisu proizvoda. 
Prajmer se nanosi lako i koža ga upija veoma brzo. Pod prstima ne osećate da imate proizvod na licu, nije lepljiv, već jednostavno osećate da je koža zaglađena i nežnija na regiji na kojoj je prajmer nanešen. I to je prva njegova karakteristika koja me je odmah oduševila. 

Efekat

Sa ovim prajmerom lice je momentalno zaglađeno, tekstura kože je ujednačena pa je to jedna gotovo idealna osnova za sve dalje korake u šminkanju. Kada je u pitanju popunjavanje bora u mom slučaju se ovaj prajmer pokazao kao idealan. Sitnije borice, kao i pore su fino popunjene i slobodno mogu reći da mi se više dopada način na koji ovaj nežan prajmer popunjava nepravilnosti nego što je to bio slučaj sa Smooting & Mattifying prajmerom. Nanosila sam ga tapkanjem da bih zatim prelazila preko kritičnih delova u jednom smeru (kako je i navedeno na samom pakovanju) i time su one manje bore bile momentalno popunjene i nevidljive dok su one dublje bile samo zaglađene. 


Odnos sa puderom

Puder se fino slaže sa ovim prajmerom. Ja sam uglavnom koristila novi Ingridom Dr Make Up tečni puder koji je fino nalegao na prajmer i nisam primetila da se prajmer pomera prilikom nanšenja pudera, tako da mogu reći da mi se dopala i ova, druga i svakako ključna karakteristika ovog prajmera. Ko ima neproblematično lice, poput mog, (relativno) mlado i bez dramatičnih bora i linija, ovaj prajmer će mu itekako odgovarati. 

Trajanje pudera?

Da li produžava trajanje pudera? To zaista ne bih mogla da kažem s obzirom da puder retko kad imam na licu duže od 4 sata, a smatram da je to ipak malo vremena da bi se proverila dugotrajnost ovog ili bilo kog drugog prajmera ili tečnog pudera.

Efekat koji je  imao Ingrid Make Up Base Reducing Wrinkles & Mimic Lines pre svega na deo sa proširenim porama mi se jako dopao, tako da slobodno mogu reći da je u startu dobio veću prednost u odnosu na Smoothing & Mattifying. Naravno, ukoliko vam je potrebno matiranje to svakako nećete dobiti sa prajmerom za popunjavanje bora. Takođe, sitnije bore popunjava bez greške, pa bih rekla da je idealan za kožu između 25-30 godine, koja se pritom lepo neguje jer budimo iskreni... Najpre nega, pa tek onda šminka.



Krajnja ocena ovog prajmera je 5, barem što se tiče mog tipa kože. Zaglađuje momentalno, tekstura kože je ujednačena,  lagan je i nije lepljiv, i ono što mi je posebno bitno, nisam primetila da mi je zatvarao pore i stvarao probleme. S obzirom da imam pozitivno iskustvo sa Ingrid prajmerima, potajno želim i da isprobam i onaj u Illuminating verziji, a za one koji više vole mat izgled zanimljivo deluje Anti-Polution prajmer, iako u suštini verujem da kada je u pitanju popunjavanje, sa svim ovim varijantama biti manje-više na istom, odnosno dobiti sličan efekat popunjavanja linija i borica. 

Cena Reducing wrinkles & Mimic Lines prajmera je 889,00 din i dolazi u staklenoj boci od 30ml. Za jednu upotrebu je dovoljna veoma mala količina tako da će vam ovaj prajmer trajati dosta dugo. 

Da li ste probali Ingrid prajmere i kakvi su vaši utisci o njima?

1 comment:

Follow Us @get_sparkly