Jun 15, 2017

PRECISE MODELING MASKARA SA KOJOM ZAPOČINJE SVE (INGRID COSMETICS)

U vremenu u kome su svuda veštačke trepavice od maskare, sasvim logično očekujemo mnogo i više od toga. Misterija je kako većina muškaraca koje znam imaju fantastično duge i guste trepavice, dok se sa većinom žena slažemo oko jedne stvari 'Trepavice su mogle da budu dramatičnije'. Stavile smo Ingrid Ultimate Look Precise Modeling maskaru na test i došle do zaključka koji nismo očekivale. Da li maskare zaista mogu da ispune baš sve što zahtevamo od njih?


Da li ste i vi jedna od onih devojka koja voli, odnosno ne voli određene četkice kod maskare? Naravno, ne zato što smo izbirljive već zato što svaki oblik četkice radi različitu stvar pa je sasvim logično da nam neki oblici odgovaraju, a drugi ne. Lično volim gušće, kupaste četkice, jer uz pomoć ove četkice zaista uspevam da zahvatim svaku dlačicu mojih jako problematičnih trepavica. Ukratko, to su veoma uporne, tvrdoglave trepavice, posebno na spoljašnjem delu oka, gde često svaka ide u nekom samo njoj znanom pravcu, nisu ni preterano duge, ali ni suviše kratke, teško ih je ravnomerno razčešljati i ukrotiti, i najbitnije jako brzo dolazimo do toga jednostavno izgledaju slepljeno. Sve u svemu, da, zahtevne su. 

Prva stvar koju sam primetila kada je stigla maskara jeste da četkica nije baš onakva kakvoj sam sklona. To je svakako moja krivica jer sam više pažnje obratila na opis proizvoda, nego na četkicu. Da sam razmišljala iz tog ugla, verovatno bi moj izbor bila drugi Ingridov novitet Extra Long maskara. Precise Modeling maskara ima ravnu četkicu, koja je sasvim očigledno silikonska, i iznenađujuće je elsatična za jednu četkicu kod maskare. Ima dva reda iglica, duže koje su ređe, dok drugi red čine baš kratki iglice pri samom centru četke. Ne mogu da se otmem utisku da sam već videla sličnu četkicu ali na žalost nisam uspela da se setim gde. 


Na samim iglicama četkice zdržava se jako malo proizvoda pa ne bih preporučila skidanje viška koje je neophodno kod većine drugih maskara. Pri nanošenju nećete imati problema sa 'inovativnom silikonskom četkicom', kako distributer navodi na sajtu kozmetikaiparfemi.rs. Ono što je odmah jasno je da će sa ovom maskarom vaše trepavice dobiti nežan sloj crne boje, ali da će pre svega izgledati jako prirodno. Vaše trepavice, ali tamnije, i nijansu lepše. U prvom nanošenju ćete primetiti da je svaka dlačica fino razčešljana i istaknuta, dok ćete sa drugim uočiti i da ste dobili na dužini. Na žalost, ni sa trećim ili četvrtim slojem, nećete moći da primetite promene po pitanju gustine. Jako je lepo videti maskaru koja ne slepljuje trepavice već ih sa toliko preciznosti razdvaja, i lično ovu maskaru posmatram kao svojevrstan prajmer, pripremu mojih trepavica za neku dugu koja će im dati i neophodnu gustinu. 


Upravo zbog tog prirodnog izgleda koji stvara, složila bih se sa još jednom rečenicom sa sajta 'Vaš make up deluje potpuno, i ako stavite samo ovu maskaru'. Da, zaista, ova maskara je toliko suptilna i prirodna da je možete nositi i bez druge šminke na licu. Ipak, ne očekujte mnogo dramatike. Ova maskara je idealna za dnevni make up, za posao, školu,posebno dnevni letnji make up kada ne želite da se opterećujete teškom šminkom. 

Da li ću ponovo naručiti ovu maskaru? Verovatno ne, ali ću gotovo sigurno dati šansu drugim Ingrid maskarama, pogotovo Extra Long i Volume maskari. Od Precise Modeling maskare sam očekivala mnogo, a dobila taman onoliko koliko jedna maskara za oblikovanje trepavica i obećava. Ipak, moram da ponovim da me je oduševila njena sposobnost da izdvoji i usmeri svaku moju trepavicu, i tome mi stvori i više nego savršenu osnovu za dalji rad. A verujte, to je nekada najteži deo posla. 



Da li ste probali Ingrid Cosmetics maskare? Koji je vaš omiljeni oblik četkice?


2 comments:

  1. Toliko godina unazad koristim maskare sa kratkim silikonskim cetkicama, da ostale ne znam ni da koristim. Opis trepavica odgovara mojim. Jos uvek sam u potrazi za idealnom.

    ReplyDelete

Follow Us @get_sparkly