Sep 5, 2016

2 U 1 CHOKER OGRLICE KOJE MORATE IMATI OVE JESENI

Ukoliko pomno opratite pravac u kome choker ogrlice idu ove sezone sigurno ste primetili da je ovih dana došlo do specifičnog spoja glamuroznih kristalnih i bisernih varijanti sa trenutno must have bolo tie/wrap around varijantom chokera. Iako većina dizajnera možda i nije potpuno svesna toga , inspiracija za ovaj model dolazi iz Monarch kolekcije brenda Fallon jewelry koji sem biserno-kožnog modela ima i druge čokere u istom stilu. Međutim, da li ste znali da originalno ovaj choker i nije dizajniran da bude samo i isključivo ogrlica? 





Pitanje 'Kako je ovaj model ogrlice dostigao popularnost koju ima?' gotovo da je besmisleno i suvišno ako se uzme u obzir da su ga nosile gotovo sve it devojke, od Kendal i Gigi do male Nort Vest. U osnovi ovaj čoker i jeste ogrlica ali zahvaljujući kožnoj traki koja se nadovezuje na kristalni ili biserni centralni deo može se nositi i kao pojas oko struka. Ipak, verzije koje nam nude radionice ručnorađenog nakita uglavnom zanemariju ovu zanimljivost i u zadnjem delu stavljaju kopču te čoker, na žalost,  ostaje samo ono što i jeste -ogrlica.

Cirkoni i biseri luksuznog izgleda daju ovoj ogrlici poseban vintage momanat dok joj kožna traka u wrap around stilu daje moderan zaokret. Spoj ova dva je učinio da Monarch kolekcija vrlo brzo postane veoma draga mnogim poznatim devojkama ali i pravi izvor inspiracije svima koji se bave ručnom izradom nakita. 

Pored bisernog modela tu su i drugi chokeri iz Monarch kolekcije u istom stilu, ali umesto bisera svu svoju lepotu pokazuju tirkiz, cirkoni i drugi blještavi kamenčići.

Zašto je ovaj komad nakita idealan za jesen? Kada već počnete da razmišljate o uslojavanju odeće verovatno će vam trebati nakit koji će u odevnu kombinaciju uneti jednu neočekivanu energiju. Zbog 'luksuznog' momenta u vidu bisera ili cirkona ovaj čoker spada u malo 'teže' komade nakita zbog čega možda ne ide uz razigranost letnjih odevnih komabinacija ali će savršeno upotpuniti odeću u jesenjim nijansama. I mada zbog svog stejtment statusa deluje večernje, ne plašite se da ga nosite i tokom dana.

Fallone jewelry je američki brend na čijem čelu se nlazi dizajnerka nakita Dana Lorenz. Njena namera je da luksuzan nakit spoji sa duhom ulične mode i elementima popularne mode. Brend je nastao ne tako davne 2008. i već se zasluženo nalazi u samom vrhu.













No comments:

Post a Comment

Follow Us @get_sparkly