Sep 30, 2013

Đurđina Djixx Radić - Nakit je veliki deo mog odrastanja

"Mora da bude dobro, da bude još bolje, da bude najbolje..."

Reči iz "Najbolje pesme" izgleda da su moto SevdahBaby tima. Sa svakim novim spotom dokazuju da sve više napreduju i na našu scenu donose novu, neodoljivu energiju. Lepši deo SevdahBaby senzacije je mlada Đurđina Djixx Radić. Ime jeste neuobičajeno, ali ovu devojka daleko više prepoznaju po snažnoj harizmi i odličnom vokalu. Nije za zanemariti ni njeno glumačko umeće u spotu "Pređimo na stvar" koje je pokupilo sve simpatije na jutjubu.
Dakle, predjimo na stvar, upoznajte Djixx.






Koliko pažnje poklanjaš nakitu kao delu tvog izgleda? Nosiš ga često ili ne?

-Imam baš veliku kolekciju nakita. Još kao mala sam se zainteresovala da nosim ogrlice i minđuše gledajuci svoju mamu i baku, tako da imam i sličan ukus kao njih dve. Čak je i moj tata voleo da nosi neke ogrlice koje je sam sebi pravio od raznih prorodnih materijala. Školjkice, rakova klješta, kožne povezice itd tako da je nakit veliki deo mog odrastanja, a i života. Odkad znam za sebe uvek nosim makar jedan komad nakita na sebi. Sada trenutno nosim neke praktične i jednostavne komade, jer sam dosta fizički aktivna i stalno negde jurim. 


Koliko se tvoj scenski nakit razlikuje od onog koji privatno nosiš?

-Uh pa dosta bogami. Kada sam na sceni uglavnom izbegavam da nosim bilo šta jer mnogo skačem i dosta se krećem pa me neka minđuša udari u oko ili mi se ogrlica uplete oko mikofona, prsten mi odleti u publiku itd. Ali kada nosim, uglavnom to bude neka ogrlica koja ide skroz uz vrat ili neka rokerska kožna narukvica sa nitnama koja stoji čvrsto oko zgloba. A privatno kada imam malo opuštenije dane, tu zaista pustim mašti na volju (sa merom naravno). 


Šta mislis o nakitu za kragne kog sve više ima u poslednje vreme?

-Mislim da su to fenomenalni detalji koji mogu da osveže i najobicniju košulju i majicu. Imam ih par i baš volim da ih nosim, ponekad ih stavljam i na kapice. Takodje sam primetila i da se trenutno nose ogrlice u obliku kragne. To mi je zaista je fantastično. Zaista mislim da su ti komadi apsolutno prelepi i zanimljivi.

 Imaš li neki pirsing i šta misliš o toj vrsti nakita?

- Imam pirsing na nosu (trenutno nosim alkicu), i naravno uši, što je neka standardica. Volim pirsinge.  Mislim da potpuno ispoljavaju jednu drugu dimenziju ljubavi za nakitom. Predstavljaju zaista veoma zanimljivu vezu između ljudske zelje za estetskim stimulansom i nekim životnim promenama i razvijanjem. Kapiram da ste hiljadu puta čuli " Kada napunim 16 bušim nos!" ili " Kad položim ovaj ispit bušim obrvu!". Najviše od svega mislim da ispoljavaju ljudsku hrabrost. Smatram da su pirsinzi mnogo više od "samo jedne minđuše". Ja radim "indastrijal" kad prodje ova zima, jedva čekam! 

Postoji li neki komad za koji si emocionalno vezana?

- Imam jedan prelepi srebrni prsten koji je napravila i izdizajnirala moja sestra. Napravila je isti takav i za sebe. Nažalost retko se viđamo jer ona živi u drugoj zemlji. Ni ona ni ja nikad ne skidamo taj prsten i tako uvek imamo osećaj da smo tu blizu jedne pored druge. Na prstenu se nalazi znak obrnute osmice koji predstavlja beskonačnost i neograničenje. 


Srebro ili zlato? Neon ili pastelno?

- Uh, pa sve zavisi od toga šta ću da obučem. Ali definitivno preovlađuje "prljavo" rustično srebro i pastelno. 


Gde najčešće kupuješ nakit?

- Pa svuda gde mi se učini da vidim nešto zanimljivo. Ne mora da to bude neki skup nakit. Imam fantastičnih komada koje sam našla na buvljaku ili na nekim uličnim tezgama. Takođe, neki indian shop mi je uvek super polazna tačka kada baš rešim da sebi uzmem neki nakit. A kada kupujem za pirsing, uglavnom gledam da to budu plemeniti materijali. Često odem do "Sinđela" oni imaju sjajan i kvalitetan nakit. 


Opiši komad ženskog nakita koji je, po tvom mišljenju, seksi. 

-Uf, volim da vidim (a i nosim :)) neko jednostavno pa čak i nekad "muško" prstenje na nežnim ženskim rukama. Prsten na palcu ili na kažiprstu koji je potpuno "go" i jednostavan. Obožavam taj konstrast. Mislim da je to izuzetno sexy, pogotovu sa crnim lil nekim tamnim purpurnim lakom ( naravno da budu lepi sređeni noktići srednje dužine,a ne one ne praktične kanže ili potpuno suprotno, sa zanokticama i izgriženim prstima. Mada ko kako voli, nekome i to dobro stoji. )


Voliš li da vidiš minđusu na muškom uvetu ili ne?

- O da! Slaba sam na muškarce koji nose nakit. Ali naravno da to bude nešto interesantno i sa ukusom. Posebno volim (kao i kod žena :D) da vidim to jednostavno srebrno prstenje na rukama. 


Jesi li ikad probala da sama napraviš neki komad nakita?

- Da, jesam hah. Više puta zapravo, kad sam bila mala. Od plastičnih bobica, pa od plastelina, pa od papira, od tkanine ali mi je samo jedna ogrlica ostala koju sam napravila od školjikica. I dalje je nosim.





2 comments:

  1. Hi! <3
    Check giveaway on my blog!
    Gosia
    http://pearlinfashion.blogspot.co.at/2013/09/giveaway-firmoo-win-free-pair-of.html?showComment=1380531225500#c3543061987057425308

    ReplyDelete
  2. Divan intervju draga! Biras zaista inspirativne sagovornike! Uvek nova i drugacija! :-*

    ReplyDelete

Follow Us @get_sparkly