Sep 13, 2013

Malo drugačije prstenje

Pametno kombinovanje jednostavnih komada nakita itekako može začiniti bilo čiji izgled. Ipak, nekada  pronalaženje jednostavnog postane pravo mučenje bez kraja, jer autori često teže da svoju kreativnost prikažu kroz što složenije radove. Trenutno se vrlo često može videti prstenje koje je skliznulo sa svog tipičnog mesta u dnu prsta i poput malog, suptilnog ali efektnog ukrasa nalazi se i u gornjem delu prsta, od zgloba naviše. 
Ne može se reći da je ovaj trend potpuno nov. Već nekoliko meseci unazad blogerke i žene od stila s vremena na vreme svoje prste ukrase na netipičan način, na netipičnom mestu. O prstenju koje čak prekriva površinu nokta pisale smo OVDE. Međutim, ono što se ovih dana nameće jeste krajnja jednostavnost ovakvog prstenja. Tek tanana nit, sa  cirkonom ili bez cirkona ili bilo kakvog drugog ukrasa. Javlja se po koji detalj ali sasvim stidljivo. Ovakvo prstenje se nosi u većem broju, na svakom prstu i to tako da obavezno imate nekoliko njih bez ikakvog detalja. Kombinacija je utoliko efektnija ukoliko imate i klasično prstenje. Boja zlata je nezaobilazna i, ne možemo se oteti utisku, kosturska lobanja i po koji šiljak. 
Radnje poput SIX-a često nude jednostavno prstenje u kompletu od 3 ili 5 komada. Sasvim dovoljno za početno eksperimentisanje. Uzmite manju veličinu, tj. ne pokušavajte da prsten 'gurnete' ispod zgloba na prstu. 
Još jedna zanimljiva opcija jeste prstenje koje 'nije zatvoreno'. Nepotpun krug može biti završen perlicom, biserom, cirkonima ili bilo kojim manjim motivom. Često to može biti i strelica koja se obavija oko prsta.
Na kraju, ukoliko zaista želite da prođete jeftino a da pritom budete potpuno drugačiji i jedinstveni možete kupiti šarenoliko dečije prstenje. Ali ne preterujte sa eksperimentisanjem jer trendovi se lako pretvore u svoju suprotnost. Ne želite da izgledate smešno, već moderno, zar ne? Vratite se na početak teksta i shvatićete da je čitava poenta u jednostavnosti... 






No comments:

Post a Comment

Follow Us @get_sparkly