Sep 3, 2013

Street style Banja Luka by Daša Gajić

Leto nas napušta i nažalost to osećamo već sa prvim septembarskim danima. Ipak, ne treba zanemariti činjenicu da su ovi prohladni dani na prelazu iz leta u jesen savršeni za šetnje i kombinovanje odeće i asesoara iz obe ove sezone. Vreme je za eksperimentisanje. Praktične odevne kombinacije uvek možete upotpuniti nakitom koji ste obožavali proteklog leta. Zašto ove jeseni ne bi dominirao tirkiz? Zašto bi neon ostao u fioci do narednog leta? Ne odustajte od boja tako lako, jer dok god mi verujemo u to, leto će ostati sa nama. 
Ovakav uvod je zapravo najava za seriju fotografija Daše Gajić na kojima je nakit uhvaćen na damama iz Banja Luke tokom avgusta. Ne možemo se oteti utisku da su ogrlice apsolutni pobednici. I to ne bilo kakve oglice, već masivne, ubadljive, efektne. Narukvice i prstenje koji su se usudili da uđu u niz su ipak naši lični favoriti pre svega zbog motiva. Daša, aparat i stajliš devojke na pravom mestu u pravo vreme. Krenimo.


Za početak apsolutno šarenilo. Na prvi pogled delovaće da je ovo jedna gomila staklenih perlica bez ikakvog red, na drugi pogled potvrdićete to, na treći pogled ćete se zaljubiti. Upravo taj 'haos' čini da ova ogrlica bude efektna jer će svojim bojama uspeti da oživi svaku, ali baš svaku odevnu kombinaciju. Ukoliko nemate jednu ovakvu, nabavite je. Biće savršena za one trenutke kada izlećete iz kuće, i hvatate se za prvi komad nakita. Videćete da je jednostavno ukombinovati je. 

Slična prvoj ali opet nešto drugačija. Nema providnog kristalastog sjaja, već smo malo bliži kamenčićima što ovu oglicu čini mladačkijom. Iako je po pitanju boja neujednačena, red unosi upečatljiv ružičasti 'kamenčić' čime se stvara utisak simetrije. Ovog puta lančić je nešto tanji srebrne boje. 

Kao što smo rekle -tirkiz je uvek dobro rešenje tokom leta, a zašto da ne i kada leto bude na izmaku. Za ovaj kamenčić glasamo uvek. 

OK, malo ozbiljnosti. Pretpostavljamo da za ovaj fantastičan odsjaj treba zahvaliti nekoj školjci koja je umešno ugrađena u pločice. Postoji nešto suptilno, nenametljivo kod ove ogrlice, ali ne može se reći da ne privlači pažnju. Čak naprotiv. Kao što rekosmo, ozbiljan komad nakita. 

Iako je fotografija urađena tokom avgusta ovo je definitivno ogrlica koja najavljuje  jesen. Lišće. Mnogo lišća. Predivna.

Malo cirkona, malo zlata i malo geometrije. Nije komad koji bismo u dnevnoj varijanti preporučile mlađim devojkama. Tokom dana ga prepustite mama uz njihove poslovne kombinacije, ali ga možete posuditi za večernje zabave formalnijeg tipa. 

Favorit! Kosturska glava, pa jedno crno srce, malo mračnih cirkona i jedan kralj mačak. Ove tamne nijanse unose jedan gotik momenat koji je razbijen leopard printom i maleckim ali efektnim crvenim cirkonom. Kombinacija prstenja bez grške. Favorit!

Gledajući Dašine fotografije ova cura nam je privukla pažnju svojom odevnom kombinacijom. Nakit je sasvim odgovarajući. Ultra moderno prstenje na svakom prstu je 'must have' a opasne narukvice su tu da svemu daju jedan dašak visoke mode. 

Malo smaragdnih iglica, malo drvenih narukvica i jedna, ali dovoljna neon. Odličan spoj i primer kako neon ne mora delovati 'plastično'. Bravo Banjalučanke!


2 comments:

  1. Amazing stuff! :)
    Gosia
    Visit me soon on http://pearlinfashion.blogspot.co.at/

    ReplyDelete
  2. Divnooo....:**

    ReplyDelete

Follow Us @get_sparkly