Sep 19, 2013

Nakit sa dušom

Sigurne smo da znate da i nakit ima svoju dušu. Za neke komade nakita to je ona sentimentalna vrednost koju nose i podsećaju nas na draga lica, događaje i mesta, a za neke to je džidžabidžarnica, mesto na kome su pronasli svoje nove vlasnike. Džidžabidžarnica Dusha.


Put do Duše nije nimalo lak, a ovaj naš započeo je na fantastičnom blogu Diotima. Nije slučajnost da na kraju posta zavirimo u imena radionica i mesta na kojima pronalazi nakit, te nas je jedan link doveo i do ove slatke džidžabidžarnice. Ispostavilo se da se tu krije jedna zanimljiva priča. Zapravo, mnogo zanimljivih priča.
Na ovom simpatičnom mestu, u Pančevu, spojene su dve različite strane dovodeći na jedno mesto i ručno rađeni nakit i gotove komade,i zatvarajući time krug ponude koja zadovoljava svačiji ukus. 
Ručno rađeni Bloom nakit postoji od 2000. godine. Svoj trag Bloom je ostavio na modnoj i estradnoj sceni Srbije, kroz saradnju sa velikim imenima poput Darka Kostića, sestara Proković, modnog studija Click, sa bendovima Negativ i 357, Tijanom Dapčević. Njihov nakit sada se može naći baš u Džidžabidžarnici Dusha, a čitav asortiman predstavljen je na novoosnovanoj fejsbuk stranici. Nakit koji trenutno nije dostupan može biti urađen od strane tima koji se vešto krije iza ovog pravog, malog brenda. 
Druga strana medalje jeste sam lokal koji je otvoren 2005. godine sa namerom da pruži podršku ali i stalno mesto boravka mladim kreativcima iz ovog grada. Ponuda je i više nego raznovrsna i zanimljiva, a posebnu čar daje pomenuta fejsbuk stranica mudro uređena u skladu sa dostupnim komadima iz prodavnice. Album 'Dushini gosti' sadrži radove gostujućih izlagača sa imenima autora i linkovima do njihovog rada. Autorska prava se cene u Dushi. 
Kako kaže glavna i odgovorna Zorana Komanov, gotove komade bira Dushin tim u skladu sa svojim ukusom, na osnovu potražnje ali i aktuelnih trendova. Izaći u susret kupcima je najbitnija stavka njihovog poslovanja baziranog na predusretljivosti i stvaranju prijatne, kreativne atmosfere. 
U Dushi se krije bezbroj jedinstvenih anegdota. Za početak vam otvaramo vrata prodavnice, a u dušu nakita ćemo ipak zaviriti nekom drugom prilikom. Uživajte! 

















2 comments:

Follow Us @get_sparkly