Sep 8, 2013

Cruciani narukvice osvajaju Srbiju

Globalni fenomen je sintagma koji poslednjih godina često možemo čuti. Svet nekako postaje manji, prostori bliži, vreme brže, pa i ne čudi da trendovi iz drugih krajeva sveta uspevaju da savladaju sve granice i ujedine ljubitelje mode. Ipak, narukvice Cruciani nisu nastale tako daleko, već u bliskoj nam Italiji. Iako se čini da je čipka možda ipak ostala deo neke davne istorijske epohe, ne sme se poreći da nas ona često ume da nas iznova zavede. Zbog toga ne čudi da je Luca Caprai došao na ideju da deo Cruciani zajednice postanu i narukvice inspirisane čipkom.


Cruciani narukvice su od čipke rađene makrame tehnikom, a kao motivi korste se detelina sa četri lista, leptiri, motivi ljubavi i sreće, ali postoje i Ponte Milvio modeli, inspirisani izjavama ljubavi na čuvenom mostu u Rimu, Zmaj model, inspirisan kineskom kulturom i Mars, kao model posvećen 'čoveku koji je izmislio budućnost'. 
Kao godina presudna za ove narukvice izdvaja se, ne tako daleka, 2011, kada su ispred Cruciani butika formirani čitavi redovi kupaca koji su želeli da oko svog zgloba ponesu baš ovakav šarenolik i veoma originalan detalj. Ubrzo su svoje mesto pronašle i na nedelji mode u Milanu ali i oko ruku mnogih poznatih ličnosti. 
Ono što ih čini jedinstvenim je činjenica da ih je gotovo nemoguće kopirati, a uz svaku ide i garancija kvaliteta i dobro poznat natpis 'made in Cruciani'. 
U Srbiju su ove narukvice stigle sredinom juna i slobodno se može reći da počinju svoju vladavinu. Simpatične, neodoljive, vesele, zabavne, romantične i sa dahom starih vremena i bajkovite Italije. Ne možete im odoleti. 

Zvanična fejsbuk stranica Narukvice Cruciani Srbija 








1 comment:

  1. Baš lep tekst o njima! Nemam ni jednu ali vidim da trend opasno vlada :)

    ReplyDelete

Follow Us @get_sparkly