Jul 22, 2013

Spotted Jane - OP art u svetu bajki

Andreja i Valerija već 4 godine imaju jednu ljubav - Spotted Jane. Njihov nakit priča jednu sasvim posebnu priču, a ove dve sestre nas sa lakoćom vode kroz svoj svet imaginacije. Petar Pan i vile, sa žapcem koji čeka da bude pretvoren u princa, jedna sirena, mnogo slatkih mačića i...Još puno toga. 
Predstavljamo vam magiju iz Vojvodine, Spotted Jane!



Šta vas je inspirisalo na stvaranje nakita?
Prvi komadi nakita nastali su iz nekih naših ličnih potreba za unikatnim predmetima u doba, kada je tržište bilo pretrpano proizvodima masovne proizvodnje, i ručni i originalni radovi su nama bili nedostupni. Na našu radost u veoma kratkom vremenu javila se i motivaciona potražnja za našim nakitom. Nema lepšeg osećaja kada vidimo da devojke i žene u najrazličitijim delovima zemlje nose naše kreacije, delo naših ruku i srca.

Vas dve koristite jako zanimljive motive.
Sve što nas okružuje služi nam za inspiraciju. Najviše volimo da koristimo motive iz prirode, iz sveta bajki kao i op art. Pošto radimo nas dve sa različitim ukusima tako je i naša ponuda raznovrsnija. Jedinstvenost nakita daje i širok spektar intenzivnih boja, koja ostavlja veoma veseli utisak na posmatrače.

Koje materijale najviše koristite? Hoćete li nešto menjati u budućnosti?
Moglo bi se reći da je 99 % našeg nakita od polimerne gline i verovatno ćemo ovaj materijal zadržati i u buduće kao osnovu. Pored gline veoma me privlači rad sa smolom, ali se još nisam posvetila njenom temeljnom upoznavanju.

Primetile smo da vaš nakit ide i na mađarsko tržište. Da li se ukus tamošnjih devojaka razlikuje od onog koji imaju Srpkinje?
Interesantno pitanje, jer smo uočile razlike u željama i navikama potrošača i između različitih teritorija (gradova) naše zemlje, ne samo kod kupaca iz Mađarske. Mada ove razlike nisu previše signifikantne, i na kraju moramo reći da sve devojke bilo gde žive imaju istančan ukus i veoma dobre oči da uvek izaberu trenutno najatraktivnije motive i najsvežije primerke.

Gde vas možemo naći u avgustu?
U avgustu nas čekaju brojne manifestacije o kojima redovno obaveštavamo sve zainteresovane na našoj FB stranici. Ovde bismo spomenule Dužijancu u Subotici od 9. do 11.avgusta, dok nakon toga imamo u planu Interetno isto u centru Subotice.






















No comments:

Post a Comment

Follow Us @get_sparkly