Jan 14, 2013

Big&Small - NACA

Dizajniranje je varljiv posao u kome morate pronaći ono što još uvek nije ponuđeno, ili barem niko nije ponudio na pravi način. S obzirom da živimo u svetu u kome svako sebe smatra kreativcem koji u rukavu čuva tajnu od koje će pre svega zaraditi, one prave ideje mogu ostati neprimećene u tom moru sličnog. 
Oni koji se trude da prate trendove nikako neće propustiti priliku da svoj nakit obogate upečatljivom kragnicom, što je doprinelo da se mnogi bave njihovom izradom. Ipak, postoje i oni koji su uspeli da pronađu ono  drugačije s početka, da to drugačije prilagode trendu i da stvore, u ovom slučaju, ETHNO FLUO. 
Ethno Fluo je zapravo prva kolekcija koju predstavlja NACA. Iza 'Nace' stoji Nataša Đorđević, mlada dizajnerka iz Vrnjačke Banje koja je posle svoje diplomske kolekcije haljina predstavila i svoje ogrlice. 
Naziv kolekcije je zapravo kombinacija dve, slobodno možemo reći, nespojive reči. Etno i fluorescentno. Zamislite netipične etno motive od čipke i pletenih detalja u florescentim bojama. Upravo ste zamisli 'ethno fluo'.
Na osnovi od kepera Nataša nanosi dugmad, perlice, školjke, nitne, upletenu vunicu, čipku... Mnogo detalja na prvi pogled možda deluje kao konfuzno traganje za pravim materijalima, ali ova kolekcija je mnogo više od toga zbog same činjenice da se autorka mudro drži svoje osnovne ideje sadržane u naslovu kolekcije. 
Sa savršenim fotografijama kojima predstavlja ogrlice, sasvim dovoljnim brojem modela i jakim početnim motivom Natašina kolekcija je jednostavno morala da privuče našu pažnju kao nešto novo, drugačije i originalno. 

Predstavljamo vam - NACU

























6 comments:

  1. predivno i cool-jako mi se svigja!! http://anitce.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Sjajna je!

    peculiarchick.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. ne zna se koja je od koje lepsa!

    ReplyDelete
  4. Uuuuuh premocni komadi, svaka joj cast! :)

    ReplyDelete
  5. Searching in Bing brought up your websites - I'm delighted it did, thanks.
    Here is my blog post ; http://great-workout-songs.com/silver-jewellery-one-of-the-most-important-and-best-jewellery/

    ReplyDelete

Follow Us @get_sparkly