Jan 20, 2013

Big&Small - Jungle jewelry

U potrazi za lepim komadićima nakita na Internetu naišle smo na preslatke komade iz jedne niške radionice. U pitanju su ogrlice sa satićima kao privescima koje pravi Jelena Grković , a pod imenom Jungle jewelry. Sa satenskim trakama, lancima, mašnicama ili perlama, ovi satovi savršeni su za one koji ne žele da vreme prate na ručnom satu ili ne daj Bože mobilnom telefonu. U obliku bubamare, sove, bočice parfema ili pak leptira, oni prosto ne dozvoljavaju da se još jednom iznervirate što eto, još jednom kasnite. Da podsete na vreme provedeno sa dragim ljudima, minute ljubavi ili godine pred nama – ovi satići su kao stvoreni za to. 
Ali, nisu oni ni približno onome što ova svojevrsna “dzungla” dobrog nakita nudi. Jelena se oprobala i sa šnalama, narukvicama, minđušama, broševima pa cak sa torbicama od plastificiranog papira. Ona je ovim hobijem počela da se bavi pre dve godine, kada je saznala za grupu Niških Kreativaca a danas najviše uživa u pravljenju ogrlica “bead embroidery” tehnikom. Ova tehnika se sastoji u prišivanju perlica na tkaninu i njome je Jelena stvorila više modela sada vec čuvenih “portiklica”. Kaže da se u radu ugleda na poznata dizajnerska imena kao što su Suzanna Dai, Lizzie Fortunato i Roberta Freymann, a koliko u tome uspeva – prosudite sami.
Predstavljamo vam - JUNGLE JEWELRY!











ali i...








2 comments:

  1. Helpful info. Lucky me I found your site unintentionally, and I'm shocked why this twist of fate did not happened earlier! I bookmarked it.
    Look into my website :: click the following web page

    ReplyDelete
  2. ne zna se koja je ogrlica od koje lepsa!

    ReplyDelete

Follow Us @get_sparkly