Aug 29, 2017

MISTERIJA O CASABLANCA MINI PALETI SENKI (INGRID COSMETICS)

Verujem da svi mi znamo parove koji iznova pokušavaju da funkcionišu, ali im iznova ne ide, do trenutka kada jedno od njih digne ruke i nastavi sa svojim životom. Tako nekako smo otprilike proteklih meseci funkcionisali Ingridova Casablanca mini paleta senki za oči i ja, jedini proizvod iz njihove ponude koji nije uspeo da mi uđe pod kožu.


Simpatične Casablanca palete senki su na sajtu kozmetikaiparfemi.rs dostupne u čak 10 kombinacija, a svaka paleta sadrži po 4 nijansi. Svaka od njih je označena brojem, tako da čak i početnici u šminkanju jednostavno mogu postići savršen izgled. Pored toga na samom pakovanju postoji i mali crtež kako upotrebiti senke, pa je pri prvom susretu jasno da je paleta beginner friendly. Pri naručivanju sam se dvoumila između palete 107 i 112, jer sadrže najtoplije nijanse kojima sam inače sklona. Na kraju sam se ipak odlučila za 112

Samo pakovanje je jednostavno, ali simpatično. Plastično ali čini se izdržljivo. Senke su lepo odvojene jedna od druge, pa možete zahvatiti jednu bez bojazni da će zaprljati drugu. Zatvara se prilično čvrsto, pa vaš neseser ili torba neće biti svedoci neočekivanog incidenta. Nijanse senki su baš onakve kakve možete videti na sajtu, pa sasvim opušteno možete naručiti bez straha da će biti odstupanja.

Već pri prvom dodiru nisam bila potpuno sigurna da li će mi se dopasti ove senke. Pri prvom svočovanju nisam uspela da izvučem mnogo pigmentacije iz nijansi 1, 2 i 3, dok je četvrta bila sasvim zadovoljavajuća kada se uzme u obzir pigmentacija ostalih. Najmanje pigmntacije je pokazala siva, odnosno nijansa broj 2, koja je nekako i najčvrstija, odnosno manje kremasta pod prstima od ostale tri. Kao što se može videti na senkama (koje nisam fotografisala pre svih tih silnih pokušaja da funkcionišu) dosta sam se trudila da im dam šansu da se pokažu. Ipak, nisam uspela da ih svočujem, a još manje uslikam kako valja.


Retko čitam ili gledam recenzije pre nego napišem svoju recenziju proizvoda koji sam dobila, kako ne bih bila pod tuđim utiskom, ali sam posle prvog neuspeha sa ovom paletom posegnula za drugim blogerskim tekstovima kako ih videla da li je problem u meni. Poznata jutjuberka je uz pomoć ovakve palete (u nijansi 107) kreirala divan smokey eye. Na jednom blogu pigmntacija paleta 109 i 111 ocenjna kao fenomenalna, na drugom kao odlična, čak je rečeno da se sa najtamnijom nijansom može preterati, na trećem je navedeno da je blogerka primetila odličnu pigmentaciju već pri svočovanju, četvri blog kaže da se senke mogu nadograđivati, ali da nema potrebe za tim... Sve skupa, posle toliko divnih blogerskih reči setila sam se svoje situacije sa veštačkim trepavicama...

Digresija: Pre nego sam kupila prvi lepak za veštačke trepavice pročitala sam čitav niz recenzija o Aura lepku za trepavice, od kojih su sve bile odlične, sem kod jedne devojke koja je navela da je taj lepak kod nje izazvao alergijsku reakciju. Rekla sam sebi da je ta devojka samo jedan od toliko slučajeva i da su šanse da se to desi meni zanemarljive. I znate šta? Alergična sam na Aurin lepak za trepavice. 

Ono što želim da kažem je da smo svi različiti i da jedan proizvod nama može biti dobar, ali drugima ne. I to je sasvim u redu. Ova paleta očigledno meni nije odgovarala.


Drugi problem koji sam imala je da su moji kapci prilično tamni, odnosno ima dosta pigmentacija koju ne mogu u potpunosti prikriti, ali kada se ublaži izgleda kao da sam već stavila neke prelazne braon nijanse. Zbog toga sam mnogo očekivala od nijanse 1 za hajlajtovanje, nijanse 3 kojom bih unela malo topline u hladan ton kapaka i 4 koja mi je bila idealna crna za spoljašnji deo oka. Na žalost ni 1, ni tri nisu učinili mnogo na mojim očima. Čak i sa korektorom kao bazom, malo ili nimalo boje se pokazivalo na mom kapku. Nijansa broj 4 je, međutim, bila sasvim solidna u svojoj ulozi. Kremasta i nadogradiva, nije najcrnja moguća ali je dovoljno tamna da učini da vaše oko bude misteriozno smokey, a ne prljavo i zamrljano kako neke crne senke znaju da učine. 

Primetila sam da se sve nijanse jako truse kada ih zahvatam četkicom, pa sam ih rađe nanosila prstima, jer je onda bilo i manje padanja senke na lice. 



Sve u svemu, nešto između mene i ove paletice nije štimalo. Možda je bio problem u ovoj konkretnoj kombinaciji, odnosno paleti broj 112, , možda u mojoj koži, ali između nas ništa nije funkcionisalo. Moram napomenuti da je ovo prvi put da jedan Ingridov proizvod nije uspeo da uvuče u moju rutinu šminkanja, jer većina u tome uspe već posle prvog korišćenja. Ipak, verujem da ću se vraćati nijansi broj 4, jer mi se zaista dopada kako se to crnilo u njoj nadograđuje, posebno jer ako uopšte idem za intenzivnijim lookom na očima, onda to bude tamni smoky eye sa ajlajnerom, a ova nijansa crne ostavlja prostora i da se ajlajner lepo vidi i da sve oko njega bude fino zatamnjeno. Međutim, ne preostaje mi ništa drugo nego da zaključim da ova paletica za mene nije uradila mnogo. Možda će neka duga kombinacija biti bolja ili mi je jednostavno potrebna kvalitenija baza. A možda sam samo ja za ovu paletu ono što je za onaj lepak bila alergična devojka... Tek jedna u bezbroj...

Da li ste probali Casablanca paletu senki i koju kombinaciju boja biste preporučili?

3 comments:

  1. Fotografije su wow, kao i cijeli post! Oduševljava me vaša profesionalnost! *--*

    Novi collab -> https://innisall.blogspot.com/2017/08/outfit-bloggin-collab.html

    ReplyDelete
  2. Odlican review!

    https://alexandaracid.blogspot.rs/2017/09/im-back-new-start.html

    ReplyDelete
  3. Hey! Hi!
    I really liked the post hehe. I just got to know your blog and I'm following it, will you still give me back?. Thank you. Thank you.

    A hug!

    ReplyDelete

Follow Us @get_sparkly