Sep 1, 2015

Ring Zero - prsten koji kontroliše

Neverovatne su visine koje "nosiva tehnologija" dostiže iz dana u dan. Iako u nekim slučajevima drastično gube na estetici, ovakvi komadi nakita dobijaju na geek i praktičnoj vrednosti koje su nekima i bitnije nego jednostavno ukrašavanje tela. Na kraju krajeva, sigurno je bar zanimljivo čuti šta se sve može postići nakitom koji ne izlazi iz radionica na kakve smo navikli, već iz firmi u kojima radi desetine stručnjaka za tehnologiju. Multifunkcionalan je i Ring Zero - komad nakita koji je daljinski upravljač za gotovo svaki uređaj koji imate u kući. 


ŠTA MOŽETE OVIM PRSTENOM?

Preko 20 različitih akcija, kaže proizvođač. Osim što njime možete upravljati TV-om i plej listama na telefonu i drugim uređajima, moguće je i paliti i gasiti svetlo na "pametnim" sijalicama, razmeniti kontakt u prolazu sa drugim nosiocem prstena, fotografisati se, otključavati brave, poslati nekome sopstvenu lokaciju...Sve to preko Ring Zero aplikacija na vašem "pametnom" telefonu sa kojim se prsten najpre povezuje. Ukoliko ne postoji mogućnost konekcije, proizvođač nudi i poseban uređaj kojim se taj nedostatak prevazilazi.

 


DAJTE LIČNI PEČAT

Kada izaberete jednu od dve boje u ponudi (bela i crna) i jednu od tri veličine, preostaje vam da prilagodite komandne gestove sebi. Dakle, ako npr, želite da prstom u vazduhu opisujete formu srca i time uključite neki od aparata, i to je moguće. Ovaj vrhunski gedžet koji "Vol strit žurnal" opisuje kao stvar koja prst pretvara u magični štapić je oko 150 dolara.


Nakit iz kategorije onih koji će menjati budućnost svoj život počeo je na Kikstarteru, gde je prikupio tri puta više sredstava nego što je bilo potrebno. Nije vodootporan i ima bateriju koja je punjiva. Očigledno je da je, bar delimično, namenjen i pomalo lenjim obožavaocima tehnologija,  ali s obzirom da ljudska rasa dobra polako postaje baš takva prozvođači ističu da će prsten uskoro dobiti  još mnogo zanimljivih funkcija.


Follow Us @get_sparkly