Mar 6, 2013

Njujork, London, Milan, Pariz - nakit na nedeljama mode

Nedelje mode su završene. Možda su prolećne kolekcije inspirativnije, možda pružaju više mogućnosti za eksperimentisanje, i bojama i materijalima, a možda je sve, na kraju krajeva, subjektivno. Iako su Njujork, London, Milan i Pariz proteklih nekoliko nedelja bili središte mode pre svega zbog odeće mi smo se osvrnule na ono što ih je dopunjavalo i krasilo. Iako nismo očekivale mnogo nakita, moramo priznati da smo iznenađene njegovom količinom. Ono što nas nije iznenadilo je njegova masivnost. 
Nakit koji je upotpunio D&G kolekciju za jesen/zimu 2013. godine svakako se može smatrati apsolutnim pobednikom. Ukoliko ste se ikada zapitali kako izgleda srednjovekovni nakit skupocenog zlatnog sjaja i sa tradicionalnim italijanskim motivima onda ste sada sigurno dobili odgovor. Masivne minšuće u obliku kitnjastog krsta, ogrlice sa istim motivom, inspirisane brojanicama i jedinstvene krune definitivno na poseban način dopunjavaju kreacije dinamičnog dvojca. 
Druga kolekcija čiji nakit ne bismo smele da zaobiđemo je ona sa potpisom Versace. Opasno. Toliko od nas. Zaista, ovaj nakit nikako drugačije ne možemo da opišemo. Metal, šiljci ili ako razumete jezik građevinara, ekseri. Ma koliko da su ogrlice upečatljive ipak obratite pažnju na jedinstvene minđuše koje se poput oštrih šiljaka zabijaju u vašu ušnu školju. Fantastično. 
Iako možda ovo ne možemo definisati kao nakit ipak ćemo ga svrstati u ukrase o kojima će se pričati. Zadivljujući 'kavez' kojim je Sara Barton ukrasila svoje manekenke je možda najlepša, najženstvenija zamka koju ste ikada videli.
Svoju jedinstvenu priču ponudili su i Armani i Vivijen Vestvud ali i neka manja imena. Bilo je mnogo više nakita nego što smo očekivali, a ono što je viđeno itekako će uticati na trendove naredne jeseni. Potražite svoju inspiraciju na vreme!

Alexander McQueen

Alexis Mabillle

Anna Sui

Gianfranco Ferre

Jean Pierre Braganza

Oscar de la Renta

Louise Gray

Gucci


Alberta Ferratti

Balmain

Armani
Christian Dior

Cavalli

Donna Karan

D&G

Jean Paul Gaultier

Jeremy Laing

Just Cavalli

KTZ

Kimberly Ovitz

Lela Rose

Monique Lhuillier

Nicholas K

Tocca

Vivienne Westwood

Versace
I za kraj dva predloga koliko se odlučite za ukras za kosu




No comments:

Post a Comment

Follow Us @get_sparkly