Jan 1, 2019

OTKRIĆE NEDELJE: VOW JEWELRY - GLAMUR DOSTUPAN SVIMA

Ukoliko ovih dana želite da otkrijete nove, kreativne ljude onda je instagram mesto na kome ćete ih najpre potražiti. Barem kada je u pitaju izrada nakita. Ipak, ne možemo se oteti utisku da je broj onih koji se upuštaju u ovu avanturu mnogo manji nego kada smo mi počinjale sa pisanjem bloga. Međutim, oni koji su još uvek tu se ovim poslom bave mnogo ozbiljnije, kvalitetnije, profesionalnije. Zato mi nije bilo nimalo teško da kliknem follow kada sam otkrila VOW JEWELRY. U opisu je stajalo 'sparkle accessories' i odmah sam znala da govorimo istim jezikom. 




Autorka ovog nakita je mlada dizajnerka Dana Janićijević, koja je u nakitu prepoznala način da kreativno izrazi svoju ljubav prema dizajnu. "Za mene lično nakit predstavlja iskrice koje na trenutak mogu da prenesu našu svekodnevnu enegriju u neku drugu dimenziju, punu svetlucavih čestica, nalik zvezdama u kosmosu", rekla nam je Dana i tako u samo jednoj bajkovitoj rečenici stavila sve ono što i mi mislimo o nakitu. Vow nakit je sjajan, svetlucav i predstavlja fin balans između neprolazne ženstvenosti i aktuelnih trendova. I dok se s jedne strane autorka zadržava na neutralnim kristalima u srebrnim i zlatnim tonovima, s druge strane rado eksperimentiše i sa bojama. Dok gledate ovaj nakit sasvim je sigurno da će vam izgledati kao da ste nešto slično već videli ali ćete istovremeno biti potpuno sigurni da se prvi put srećete sa baš takvim dizajnom. Modenim i elegantnim. 


U izradi Vow nakita dominiraju kristali, biseri, swarovski kristali, staklene perlice i visokokvalitetni metalni elementi, dok se u izradi pojedinih komada koristi i nerđajući čelik, presiosa cirkoni, netipični komadi plastike, koža i tekstil. Sve to doprinosi luksuznom izgledu nakita, dugotrajnosti ali i unikatnosti. Autorka se pre svega trudi da se njen rad ne pretvori u rutinsku proizvodnju istovetnog nakita zbog čega dosta pažnje posvećuje personalizaciji ili stvaranju manjih serija. Veći deo nakita se svrstava u kategoriju stejtement komada iako su prilično univerzalni i nosivi. Njihovu najveću prednost u odnosu na druge predstavlja to da su lagani i ne preterano glomazni pa ne opterećuju i ne smetaju.


I pre nego zatvorim ovaj tekst želim da se osvrnem na još jednu rečenicu koja je možda i najbolji način da se zaključi priča o devojci koja ručnoj izradi nakita pristupa tako ozbiljno. "Cilj mi je da nakit i aksesoar izgledaju kao glamur crvenog tepiha ali da ne predstavlja finansijski luksuz za priuštiti (jer mi je cilj da bude dostupno, da ne bude cena koja parira plemenitim metalima)", dodaje Dana koja u svojoj ponudi pored nakita ima još i torbice ukrašene kristalima kao i rajfove. Vow jewelry možete pronaći u jednoj od beogradski radnji ali je najsigurniji način da dođete do jednog od ovih prelepih komada na fb i instagram stranicama @vow_jewelry

Fotograf: Bojana Stojčević

[full_width]

No comments:

Post a Comment

Follow Us @get_sparkly