Jul 8, 2017

7 RAZLOGA ZAŠTO ĆEMO KUPITI ELIXIR TEČNI PUDER

Pre nego sam kliknula 'naruči' više puta sam se bojažljivo vraćala na Elixir Flawless tečni puder. I mada me je moje iskustvo sa Ingrid šminkom uverilo da ime i cena nisu uvek merilo kvaliteta, i mada sam se već susrela sa brendom Elixir zahvaljujući njihovom tečnom karminu, i mada imam nezahtevno lice ipak nisam bila potpuno sigurna da li želim da stavim na njega puder o kome znam samo ono što stoji na sajtu distributera. Koliko su svima nama zapravo recenzije beauty blogera postale bitne pre kupovine bilo kog proizvoda, zar ne? Ipak, usudila sam se da dam šansu ovom puderu da pokaže šta zna i rezultati su me jednostavno oduševili.


Kao prvo, biranje nijanse onlajn je sve samo ne pametno jer je gotovo sigurno da nijansa neće biti ni približno vaša. U blogosvetu je sve sjajno i bajno, u realnosti izabrala sam nijansi 362 koja je u trenutku kada mi je šminka pristigla bila sve samo ne moja. Za moj ten previše tamna i narandžasta, odnosno nije bilo moguće testirati puder ni pod razno.

U međuvremenu sam uhvatila malo sunca i potamnila, pa mi je ova nijansa pudera došla taman kako treba, usudiću se da kažem da je ovo moja idealna letnja nijansa. I mada sam bila prilično nesigurna u ovaj proizvod kada sam u saradnji sa sajtom kozmetikaiparfemi.rs odlučila da ga testiram, moram priznati da me je on uverio u svoje kvalitete i dao 7 jakih razloga da ga naredni put i kupim.

1. Možemo iskoristiti puder do zadnje kapi

Pakovanje je crno i mat, izgleda kao da je od gume i jako je praktično za torbu. Možda ovo ne deluje kao nešto što ga razlikuje od bezbroj sličnih proizvoda na tržištu, ali za mene to je veoma bitan momenat. Ambalaža podseća na Ingridov Mineral Silk & Fit puder. Zatvarač je čvrst, fino zateže pa je 30ml pudera sasvim bezbedno po unutrašnost vaše torbe. Ništa spektakularno, ali iako sam od onih koji vrlo često padaju na pakovanje svesna sam da je proizvod u boci ipak bitniji od same boce.

Priznajem da volim ovakva pakovanja jer za razliku od staklenih sa pumpicom možete upotrebiti magične makaze i iskoristiti proizvod do zadnje kapi.

2. Ima savršeno mat završnicu

I pre nego se upustim u analiziranje najkrupnijeg natpisa na boci, bacila sam se na istraživanje pojma koji se često pominje u svetu nege i lepote a ja lično nisam uvek sigurna šta znači. SILICONE BASED FORMULA. Odgovor sam pronašla na blogu Beauty and Mess koji kaže:

"Primeri/puderi koji se baziraju na silikonima najčešće se ne pomaknu baš, nekako ostanu kompaktniji. Puderi i primeri na bazi vode se s vremenom upiju u kožu, dok oni od silikona kao da ostanu stajati na njoj, tj. zaglade kožu i naprave lijepu barijeru. Navodno je to zato što je silikon veći od pora kože i ne ulazi u njih te takvi proizvodi ostanu na njoj umjesto da se upiju."

Radi se o mat tečnom puderi, što znači da je njegova završnica bez ikakvog sjaja i samim tim bi sem zbog nijanse, za mene lično bio pogodan za letnji period kada mi se lice dosta masti (iako je tokom drugih delova godine veoma suvo). To da je reč o mat puderu je nedvosmileno istaknuto na ambalaži na kojoj pored velikog natpisa MATT stoji i oil free, silicone based i sl. Sve skupa, puder jasno i glasno obećava da će biti savršeno mat. 

Puder je mat. Zaista mat. Savršeno mat. Obećano, ispounjeno. 


3. Elixir Flawless tečni puder ima pokrivna moć koju nismo očekivale

Pokrivnu moć ma kog pudera proveravam na svojim pegama na nosu. U zavisnosti od toga koliko se one 'probijaju' ispod pudera određujem da li ću određeni puder koristiti za dan ili noć, da li je teži ili lakši, da li je pokrivna moć jača ili slabija.

Ovo je definitivno puder za veče, najpre zato što je potpuno mat završnica, a takvi puderi često izgledaju previše teško tokom dana, pogotovo ako nemate masnu kožu, pa samim tim i nemate potrebu za potpuno mat puderom.

Pokrivna moć ovog pudera me je iznenadila. Pozitivno. Vođena, verovatno, predrasudama o nepoznatom proizvodu nisam očekivala mnogo od njega a dobila sam pokrivenost bolju od pudera is istog cenovnog randa (Essence Stay All Day pudera, na primer).

4. Nadogradiv, ali jedan sloj je dovoljan

Nadogradiv je, pa je sa drugim slojem u potpunosti prekrio pege na nosu. Prvi sloj se dobro pokazao i na tamnim kolutovima oko očiju (mada sam pre samog pudera već utapkala korektor na kolutove), sa drugim slojem ten je u potpunosti ujednačen. Priznajem, ovaj puder me je prilično iznenadio već kod prvog korišćenja.

5. Razmazuje se iznenađujuće lako

Iako je guste teksture jako lepo se razmazuje, pogotovo vlažnim kozmetčkim sunđerom (nekada davno videla sam you tube video poznate šminke Lise Eldridž u kome ona objašnjava koji su njeni omiljeni 'alati' za nanošenje tečnog pudera, posle tog videa sam počla da koristim najobičniji kozmetički sunđer u ovu svrhu, i dosada to je moj omiljeni način nanošenja; povremeno koristim i četku, ali se sunđerima iznova vraćam, jeftini su i jednostavni za upotrebu).

6. Dovoljno vremena za rad 

Čini mi se da se puder nije sušio prviše brzo na mom licu i da sam imala dovoljno vremena da ga utapkam i nadogradim gde je to bilo potrebno. Nijansa pudera je ostala ista i posle par minuta na licu.

7. Pokriva nedostatke, ne naglašava suve delove

Zatim pokrivna moć je iznenađujuće jaka. Sa prvim slojem sam pokrila crvenilo oko nosa i jednu od retkih bubuljica na bradi. Podjednako dobro se pokazao i na suvoj fleki koja se od sunca pojavila na obrazu i, opet iznenađenje, nije naglasila suvoću tog dela.


I da ne bi sve bilo tako savršeno osvrnuću se na jedinu stvar koja mi se nije dopala... Miris... Miris samog pudera mi se apsolutno ne dopada. Malo je starinski, rekla bih čak pomalo kislekast, asocira me na uzorak neke kreme koji sam imala (ukoliko se setim koje dopisaću). Meni lično ovaj miris nije po ukusu, iako ne znači da je ružan, odbojan ili nešto treće dramatično. Međutim, posle par minuta miris nestaje, tako da je takoreći i to u redu, dok god je sam proizvod dobar. 

Trajanje mogu da ocenim samo na nekoliko sati jer retko kada puder nosim duže od 3-4 sata. Ovaj je stajao i posle tih nekoliko sati izlaska, ali long lasting effecat od 16 sati, zaista nisam imala prilike da testiram.

Zaključak

Prezadovoljna. Obožavam pudere od koji ne očekujem mnogo, a zapravo se pokažu i dokažu već kod prvog korišćenja. Za kožu lica kakva je moja ovaj puder je takoreći savršen. odlične pokrivne moći, ne preterano težak na licu, stoji zadovoljavajuće dugo, nadogradiv, čini da lice bude savršeno mat. Vredi mu dati šansu da se pokaže i na duže staze. A vi da li ćete ga probati?

2 comments:

  1. Veoma profesionalno napisan post, kao i svaki do sada. Uživam čitajući vaš blog. Nisam probala ovaj puder, ali ste me baš zainteresovale za njega sada. ♥♥♥

    Novi post -> www.innisall.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Wow, koliko dobra recenzija. Iako imam suhu kožu lica i ne podnosi mi mat proizvode morala sam ostati i do kraja pročitati ovu recenziju jer sam oduševljena tvojim pisanjem. Pored toga drago mi je što si uspjela da ga iskoristiš.
    Želim ti lijep dan, draga!

    ReplyDelete

Follow Us @get_sparkly