Dec 28, 2016

DA LI ĆEMO I U 2017. GODINI NOSITI CHOKERE?

Jedna od najpopularnijih osoba današnjice je neprikosnovena Bijonse, jel tako? Upravo zbog toga nas i ne čudi da je apsolutni modni hit za ovu godinu nakit kojim je ona dominirala u spotu za svoj prvi ovogodišnji singl 'Formation'. Chokeri su, reklo bi se, (bili) svuda i u svakom obliku... Da li je onda kraj godine pravo vreme da se upitamo 'JOŠ KOLIKO ĆE OVAJ TREND TRAJATI'?


Zašto su chokeri toliko popularni?

Ako pomenutoj divi dodamo popularan 'off duty' stil popularnih supermodela, aktuelne mreže Pinterest i instagram, nije ni čudo da su nam tokom čitave godine provirivali sa svih strana. Druga stvar koju niste mogli da ne primetite ove godine su haljine/bluze sa spuštenim ramenima koje gotovo da možemo nazvati idealnim za nošenje kratkih ogrlica uz vrat.
Kada govorimo iz onog podjednako važnog ekonomičnog ugla, tajna bez sumnje leži i u činjenici da je ovaj trend relativno jeftin. Uz pogodnu, možda čak i odbačenu satensku ili plišanu trakicu možete ispratiti trend i bez jednog jedinog potrošenog dinara.

Istovremeno, pored mase devojaka koje nisu odolele chokerima mnogo je onih koji čekaju njihov kraj. Smatraju ih nezanimljivim komadom nakita koji devojke nose ne zato što ga vole ili znaju da ga nose, već samo zato što je popularan i viđen. Pored toga chokeri mogu biti i neprijatelji dobre selfi fotografije iz gornjeg ugla jer inače skraćeni vrat izgleda još kraće.

Još koliko dugo će chokeri biti popularni?

Sve to su veoma dobri razlozi da se zapitamo: 'Koliko dugo će trajati ovaj trend?'. Vredi li potrošiti još koji dinar pred praznike na novu verziju starog, dobrog chokera ili ipak ne.
Prema rečima stručnjaka iz W magazina odgovor je istovremeno i veoma jednostavan i itekako zagonetan, kažu: 'BAREM JOŠ NEKO VREME'. Chokeri će biti prisutni i u 2017. godini, pogotovo u prvom delu, s obzirom na to da su brendovi poput Diora, Celine i Versace-a ovu vrstu nakita pokazali na svojim revijama za sezonu proleće/leto 2017.  Svemu tome dodaje se pomalo uopštena ali prilično istinita konstatacija 'chokeri će biti tu sve dok zene i devojke žele da naglasak stavljaju na svoj vrat'.
I šta posle toga? Da li spakovati chokere za neki njihov naredni povratak ili se prepustiti osećaju i uživati u njima i posle toga? Prepustite se osećaju i ne zaboravite da su chokeri uvek tu negde, samo u senci, skriveni i oko vrata samo onih koji iskreno razumeju i vole ovaj nakit.

No comments:

Post a Comment

Follow Us @get_sparkly