Oct 12, 2015

Nakit od bojica

Drvene bojice sve nas asociraju na period detinjstva kada smo uz pomoć njih stvarali mala umetnička dela. Ipak, ta sredstva mogu i sama postati parče umetnosti. Naravno, samo u rukama umetnika. Pravi primer je devojka iz Češke koja od različitih bojica stvara nakit. Ova dizajnerka kreirala je ogrlice, broševe i minđuše oblikujući same "alatke za crtanje".



Ana Čurlejova of Čabričkova došla je na ideju da napravi nakit od neobičnog materijala. Sekući drvene bojice uzduž i popreko stigla je do fantastičnog dizajna. Vesele, dečije forme i mnogo boja - to je rezultat njenog malog eksperimenta. Kako bi sve ostalo na mestu, ova umetnica koristi i lak.




Iako se širom Interneta brzinom svetlosti proširila priča o njenom "obojenom nakitu", Ana ima još neke radove za pohvaliti se. Zanimljivi ukrasi za kosu sa perjem svakako su među takvim delima, a simpatične su i njene ogrlice od čipke.



Sve u svemu, definitvno jedna od onih osoba čiji rad vredi pratiti. Ako to želite, potražite je na fejsbuku ovde, a na Etsy-ju ovde

Follow Us @get_sparkly