Jun 15, 2014

Street style Banjaluka by Dasa Gajic - maj i jun

Nova  doza inspiracije dolazi sa ulica Banjaluke. Već smo navikle da nam iz ovog grada stižu fenomenalni modni momenti, a tako je i ovog puta. Naravno, nakit je u prvom planu. Leto je na ulice izvuklo Banjalučanke sa puno stila, a Dašin fotoaparat je neumorno radio i zabeležio neke od njih.






OK, priznajemo, oduvek smo bile slabe na rokere i taj divni, buntovnički momenat koji nose sa sobom. Masa narukvica sa nitnama i bodljama je mozda karakteristična za tinejdžere u svetu rokenrola, ali prstenje ne mora da bude iz te priče. Jako nam se sviđa ovakvo široko prstenje u boji srebra koja savršeno paše uz crnu boju narukvica. Šteta što ga muskarci u Srbiji vrlo retko nose. Pravda za muško prstenje!


O tome koliko smo očarane midi prstenjem vec smo pisale. Uglavnom se kombinacija više tananih komada nosi na jednoj ruci, ali ovde je napravljen zanimljiv kontrast - uz jedan tanak prsten tu su i dva šira, u istoj, neprevaziđenoj boji zlata. Pravi primer da trend uvek moze da se dopuni nekim ličnim pečatom. Za torbicu idu sve pohvale.


Ono sto smo ovde najpre primetile je kako svetao džins jako dobro ide uz boju srebra. Nije to nepoznata činjenica, ali leti je posebno treba imati u vidu. Narukvica i ogrlica u tandemu daju kolorit ovoj kombinaciji i , rekle bismo, odlicno stoje na preplanuloj koži. Moramo i da pohvalimo interesantan način na koji su izrađena ova dva komada nakita.


Dreamcatcher! Dugo nismo videle ovaj motiv u svetu nakita. Bez obzira na to da li ste zaljubljenik u kulturu Indijanaca, zamka za snove oko vrata može da bude simpatičan modni detalj, posebno ako volite nakit od prirodnih materijala. Statement prsten se lepo uklapa u tu priču, dajući dozu modernog.

Ako ste mislili da zlato dovoljno eksploatisano i da komadi u ovoj boji više nisu zanimljivi, prevarili ste se. Ova upečatljiva ogrlica u formi netipičnog lanca sasvim dobro izgleda, zar ne? Uvek postoji način da se nešto mnogo puta viđeno uobliči u novu, svežu ideju.




Prstenje u celom ovom tekstu zauzima posebno mesto, ali ovaj prsten je definitivno naš favorit. Možda su krila nebrojeno mnogo puta korišćena kao motiv, ali uz ovakav oblik prstena to zaboravljamo. Toplo preporučujemo - okanite se klasičnih modela i ukrasite ruke nečim ovakvim.



Pa ko kaže da je nakit samo za ljude? I torbe mogu dobiti svoje ukrase. Ovi lanci su sjajno uklopljeni uz belinu torbice, a nešto slično sigurno može da se napravi i u kućnoj radinosti. Samo valja osloboditi maštu.

No comments:

Post a Comment

Follow Us @get_sparkly