Mar 5, 2018

INGRID DR MAKE UP - TEČNI PUDER SA KOJIM IZGLEDATE MLAĐE

Ingridov novi DR Make Up tečni puder sa hijaluronskom kiselinom je treći moj susret sa puderima ovog poljskog brenda. I pre nego sam uopšte otkrila sajt kozmetikaiparfemi.rs zahvaljujući kome sam isprobala Ideal Matt puder, u lokalnoj apoteci sam otkrila, i dalje, omiljeni pristupačniji puder Mineral Silk&Lift. Pored informacije da sadrži hijaluronsku kiselinu, koja je posle moje 25. godine postala nešto što mi jako privlači pažnju, 'Skin Adapt' je momenat koji sam jako želela da testiram. Da li je i u kojoj meri zaista moguće da se jedan ovakav puder prilagodi baš našem tenu?



Dužina testiranja: 1 mesec

Pakovanje

Puder dolazi u istom tipu staklene ambalaže kao i Ideal Matt i jedina stvar koja mi se ne dopada je providan plastični poklopac. Osim što je od krute, lako lomljive plastike, vidi se svaka kap pudera koja u unutrašnjosti pređe sa pumpice na njega. To, naravno, nema apsolutno nikakve veze sa kvalitetom samog proizvoda, ali svakako da može biti pomalo iritirajuće. 
Cena od 975 dinara je reklo bi se u rangu sa većinom drogerijskih tečnih pudera, iako sam sigurna da većina od Ingrid kozmetike očekuje mnogo nižu cenu. 

Glavni adut ovog pudera je, kao što sam pomenula, hijaluronska kiselina, pa je proizvod naznačen kao Lift Serum Fondation, odnosno dugoročno korišćenje ovog pudera bi trebalo da umanji znakove starenja. Kakva je moja koža lica? Na pragu sam 29. godine i oni koji prate blog znaju da sem sitnih bora smejalica generalno nemam problema sa 'znakovima starenja', pa će uspešnost pudera na tom polju ostati manje-više otvoreno pitanje. 


Tekstura

Prema teksturi ovaj puder je mnogo tečniji od drugih Ingrid pudera koje sam probala, a koji su bili na kremastijoj strani, pa je to donekle dovelo do toga da možda i posumnjam u njegovu pokrivnu moć. Ipak, već kod prvog korišćenja ovaj puder mi se jako dopao. Obavezno ga promoćkajte pre nanošenja.

Ono što ja radim pre nanošenja bilo kog tečnog pudera jeste da hidriram lice, pa je poslednjih meseci obavezan korak nanošenje Olival Čarobnog ulja, posle koga zaista primećujem da puderi 'legnu' fino i glatko, tako da gotovo i nemam potrebu za nekim jačim i težim prajerima pre pudera. 


Utisci

Prvo što sam primetila je da sam imala mnogo bolju pokrivnu moć pri nanošenju četkom, nego li kad sam puder nanosila vlažnim sunđerom. Pretpostavljam da je to donekle i zbog toga što ga sunđer, zbog te tečnije teksture, upije u većoj nego recimo Ideal Matt koji je mnogo gušći. Potrebno mi je između 2 do 3 pumpice za celo lice, što može zvučati kao mnogo, ali ja sam ga koristila za večernju šminku, a kada je full make up, onda zaista mora da bude full, zar ne? 

Puder je lepo pokrio i većinu (manjih) nepravilnosti poput tamnijih kolutova, crvenila i manjih bubuljica dok se prilično muči sa ranicama od onih bubuljica kojima nisam uspela da se odupremo. Tamo gde je potrebno nadograđujem ga malom količnom pudera, ali ovog puta sunđerom.  Ono što sam primetila je karakteristika ovog pudera da naglasi suve delove lica. Naime, u susret proleću na mom licu, konkretno na obrazima, se pojavljuju male suve fleke, koje su sa ovim puderom izgledale nijansu tamnije od ostatka lica. Meni lično to nije smetalo, jer na kraju krajeva te flekice su deo mog lica i zaista nemam problem da moram da ih prikrijem po svaku cenu, ali u duhu ove recenzije, da, bile su naglašene. Takođe, primetila sam da mi se uopšte ne skuplja u predelu oko nosa, tako da bih i to navela kao još jedan njegov plus. 



Druga stvar u vezi ovog pudera je polemika koja se povela na instagramu a koja se tiče njegove dramatične oksidacije. Da, tačno je da puder zaista neverovatno menja boju prilikom svočovanja, bilo na licu, bilo na ruci, ali... Kada se utrlja, ovaj puder se neverovatno savršeno stapa sa kožom toliko da mi je to svaki put kao da iznova gledam magiju. Prema tome, najbitnije je da odaberete nijansu koja je najbliža vašem tonu i podtonu kože, a puder će sam odraditi ostalo. Možda je donekle problem to što nema mnogo nijansi pudera, pa treba biti pažljiv pri odabiru. Meni lično nijansa 102, Beige Medium, nije bila prvi izbor, učinilo mi se da je možda čak nijansu svetlija za mene, ali sam se prevarila jer se ispostavilo da je odlična i usudila bih se da kažem da je najneutralnija, pa me ne čudi da je upravo ona trenutno rasprodata na sajtu. 

Finiš pudera jeste mat, ali ne u onom beživotnom, potpuno ravnom mat smislu koji daju teži puderi. Ipak, ja sam ga koristila sa prajmerima sa luminous efektom i izuzetno mi se dopada u toj kombinaciji.



(Unapred se izvinjavam zbog izuzetno ružnih noktiju na sminku.)

Krajnja ocena ovog pudera je 5 zvezdica. Fina pokrivna moć, lagan je na licu, iako ga svakako osećate kada prstima pređete preko lica, nije mi izazvao iritacije ili zatvaranje pora, ne izgleda 'praškasto' na licu posle sušenja, nijansa mi u potpunosti odgovara, a oni koji nas prate na instagramu (get_sparkly) već znaju da mi je već pri prvom korišćenju bio miljenik. 

Da li ste do sada probali neki od Ingrid pudera i da li ćete dati šansu novom Dr Make Up tečnom puderu?

2 comments:

  1. Do sad se nisam susretala sa ovim puderom, ali tvoja recenzija je odlicna:) Sigurna sam da cu isprobati nekom prilikom, jer zaista djeluje super <3

    everydayema.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Ni ja se dosad nisam susrela s dotičnim puderom, ali zaista nam je divno predstavljen kroz ovaj post! Hvala na šeranju ove fenomenalne recenzije. :)

    Slučajno sam naletjela na ovaj blog i pročitala da ste studentice novinarstva. I sama studiram novinarstvo pa mi je bilo zanimljivo malo škicnuti u vaše blogersko prostranstvo. :) I oduševljena sam, zaista! Divan blog i samo naprijed, cure! Pratim vas ovdje i putem Google +. Nadam se da ćete me posjetiti i zapratiti natrag ako vam se svidi moje malo mjesto za bijeg od briga i problema. :) What's up, Ivy?

    Poljupci iz Hrvatske! <3
    ... Instagram

    ReplyDelete

Follow Us @get_sparkly