Nov 28, 2016

ZAFUL KUPOVINA: CROP TOP I KOMBINEZON

Svako ko je ikada rekao da je mršavim devojkama lako jer mogu da nose sve, mora da još jednom, dobro razmisli o toj svojoj izjavi jer svaka mršavica dobro zna da to nije tako jednostavno. Sužavanje je, takoreći, svakodnevica. I,da, šta uraditi kada je odeća koja stigne mala ili tesna? Upravo, zbog toga internet kupovina može biti jako nestabilan teren na kome se ne osećamo baš prijatno, iako, priznaćemo, na mnogo načina u njoj uživamo više nego u obilaženju prodavnica.


Crop Top


Crop top ili kratka bluza/majica osim što je idealna za one koji žele da pokažu svoje trbušnjake, je i savršen komad odeće za kombinovanje sa donjim delovima odeće dubokog struka. Suknje, pantalone i šortsevi visokog struka gotovo da mole za jednim ovakvim, slobodno možemo reći, univerzalnim "topom". Zaful crop top je zanimljiv spoj sportskog i elegantnog zbog čega je i univerzalan i jako moderan. Kao i većina stvari koje možete između ostalog videti i na njihovom ZAFUL INSTAGRAM profilu.


Pri prelistavanju beskrajnog Zaful sajta konstantno sam se vraćala nekim modelima haljina ali me nesigurnost u kineske mere konstatno vraćala pomisli da je najbolje odabrati ono što bi bilo i najjednostavnije suziti ukoliko se javi potreba za tim. Zato je izbor umesto na haljinice pao na popularan model topa, univerzalan, praktičan komad odeće koji bi bez problema mogao da se kombinuje uz bukvalno sve sa dubljim strukom. Od helanki, do elegantne suknje.
Model je trenutno jako popularan, sa izrezom oko vrata koji možete videti na velikom broju aktuelnih haljina čije fotografije kruže pinterestom i instagramom. Materijal je odličan, rastegljiv, sa blagim satenskim sjajem i ne odaje utisak jeftinog pamuka sa elastinom koji danas možete videti gotovo svuda. I upravo materijal je taj koji sportskom modelu topa daje jednu ozbiljniju, elegantniju notu pa ga je lako kombinovati od casual u večernjih varijanti.




Zašto je dobro imati jedan ovakav top u garderoberu? Zato što, a to vec odlično znamo, crno ide uz sve, zato sto se lako nadovezuje na donji deo, bez potrebe da ga gužvate, zavlačite i nervirate se oko naborane tkanine u struku, zato što ćete zahvaljujući efektnim ledjima biti primećeni uvek i svuda, zato sto blagi useci u prednjem delu suptilno naglašavaju grudi.

Minus: devojke sa manjim grudima će gotovo sigurno imati problema sa prvom trakom odozgo, pa je gotovo neizbežno angažovanje šnajderke ili nekih veštih ruku za sužavanje. Na to se nadovezuje i da devojke sa jako uzanim strukom moraju suziti top i u donjem rubu. Problem može biti i pronalaženje idealnog vesa/brushaltera. Svakako najbolje je ne nositi ga ili odabrati neki od samolepljivih. Eventualno tu je crni sa tankom trakom (sličnim onima na topu) kao zadnja opcija.



Kombinezon

Lagani, lepršavi kombinezoni su definitivno jedno od praktičnijih rešenja tokom toplih dana kada ne želite (ili nemate vremena) da razmišljate o uklapanju više komada odeće, a želite nešto u čemu će vam biti prijatno. Oni podjednako odgovaraju i dešavanjima sa dozom elegancije i opuštenim šetnjama po gradu. Jedan takav pronađen je i na Zaful sajtu, tamnoplav, sa krupnim, nežnim cvetovima. Dakle, ne nekog veoma upečatljivog dizajna, baš u cilju jednostavnijeg i čestog kombinovanja sa obućom i nakitom. Ukoliko pak tražite neku otmeniju varijantu, budite sigurne da ćete na ovom sajtu među najrazličitijim modelima pronaći nešto po svom ukusu. 


Ovaj kombinezon je napravljen od poliestera, glatkog materijala koji klizi kroz prste. Gornji deo je sašiven uz imitaciju preklopa i time suptilno naglašava dekolte, a bretele su podesive. Baš poput topa, najbolje je nositi ga bez brushaltera. Lastiš u struku jedva primetno deli gornji od donjeg dela, a tu su i mali (po mom mišljenju nepotrebni) džepovi.

Minus: Na kukovima nastaje problem. Elem, kombinezon tu nije toliko loose kolko sam očekivala i  tesniji nego što mom telu odgovara, ali za to je zaslužan nedostatak mog opreza. Model sa ovog sajta ima obim kukova od oko 89 cm, dok je moj obim 92, Ja sam se ipak povela time što je veličina kombinezona S (koju inače nosim). Naravoučenije: tri put meri, jednom naručuj.

Kako god, ta mana meni lično nije toliko značajna da odustanem od nošenja. Naprotiv, radujem se prvim (dovoljno) toplim danima kada ću moći da uživam u njemu.
(A možda se i kukovi suze sami od sebe do tad?)

No comments:

Post a Comment

Follow Us @get_sparkly