Oct 20, 2016

PLIS JAKIH BOJA JE GLAVNI JESENJI TREND I U NAKITU

Da li pod modnim trendovima podrazumevate samo njihovu prisutnost u odeci? Razmisljajte sire. Mnoge od njih lako mozete primeniti i na nakit, jer upravo je to nacin na koji su popularnost stekli choker od dzinsa, korset choker ili nova-stara i veoma draga ogrlica uz vrat od somota ili plisa.



Plis ima jako dugu istoriju i smatra se luksuznom tkaninom koju je obozavalo plemstvo. Engleski kralj Ricard II je cak toliko voleo plis da je njegova zelja bila da u njemu bude i sahranjen. Smatra se tezom odnosno debljom tkaninom koja je pogodna za hladniji period godine, a zahvaljujuci njenoj teksturi mnogi je smatraju jako elegantnom i zavodljivom.
Gotovo iznenadjujuce odlicno se slaze sa drugim materijalima kao sto su teksas, saten, svila.
Choker od plisa moze biti odlican nacin da vas izgled krene u nekoliko stilskih pravaca. Glam rok, gotik, romantican renesansni, viktorijanski stil ili grandz 90-e su samo neki od njih. Sezona praznika je gotovo savrsena da otkrijete sve cari ogrlice od ove nezne tkanine sa umetnickom estetikom.


Mozete ga nositi na nekoliko nacina, kao wrap choker sa masnom u prednjem delu vrata, kao klasicnu traku, sa manjim ili vecim priveskom... Medjutim, ove sezone je posebno bitno da se odlucite za pravu boju. Upadljive, jake boje, kao i upadljiv aksesoar uopste, su pravi hit sezone barem sudeci po modnim magazinima. Zato se umesto univerzalne crne odlucite za kamilje braon, umesto teget potrazite kobalt plavi, a umesto bordo odaberite skarletno crveni choker. Ljubicasta i smaragdno zelena su jos neke od boja kojima ove jeseni vredi dati sansu.
Kada pozelite da svoju odevnu kombinaciju upotpunite chokerom od plisa ili neke druge tkanine mozete primeniti mali savet koji kaze da oni gotovo savrseno pasu uz gola ramena, slip haljine, dubok dekolte odnosno sve ono sto ostavlja dosta otkrivene koze u predelu oko vrata. U suprotnom mozete izgledati kao da ste jednostavno obukli rolku.
Choker predstavlja trenutno najaktuelniji, ali i najjednostavniji nakit zbog cega je pogodan za eksperimentisanje. Neka plis zato ove jeseni bude vase trendi oruzje, a dilema je jednostavna - kobalt plava ili skarletno crvena? Birajte hrabro, nosite sa stilom!


Canolacanola jewelry




5 comments:

  1. Jako su lepi,kada sam prvi put videla ovaj trend delova mi je previse goth , sada sa plisem i kristalima deluje kao nesto sto bih trebala da uvrstim u svoj aksesoar!

    Beba, www.bebagottel.com | Instagram | Facebook

    ReplyDelete
    Replies
    1. Obavezno isprobaj, u potpunosti mogu da zamislim ovaj prvi Lanche choker na tebi, mozda u nekoj baby pink varijanti, ti bi to znala da kombinujes savrseno :)xoxo

      Delete
  2. Odlican post! Chokeri se definitivno vracaju u modu na sve moguce nacine!

    Pratim te na GFC :)

    mystylishcorner.blogspot.ba

    ReplyDelete

Follow Us @get_sparkly