Feb 20, 2014

Sjaj egzotike uz cveće u kosi

Nadomak proleća i život treba dovesti u red, a kamoli kosu. A možda dovesti proleće u kosu? Arganovo ulje vam može pomoći u tome. Sjaj koji nudi nova STILL-ova maska definitivno ide uz ovo divno godišnje doba. Što se nakita tiče, cveće u kosi je nešto čemu se vraćamo nakon svih mogućih ukrasa za kosu od svih mogućih materijala. Zaboravite na klasičan nakit i okrenite se prirodi, ili bar nečemu što jako podseća na prirodno. Postanite prave male upečatljive vile uz latice među pramenovima. 



Nama je divno je kad kosa zablista pod prolećnim suncem. Ako tako mislite i vi znajte da za to dobro služi arganovo ulje, koje se još naziva i marokanskim uljem ili tečnim zlatom Maroka i koje dobija sve više pohvala. Zanimljivo je da se za jedan litar ovog ulja ulaže oko 20 sati rada (ako se dobija na tradicionalan način) i oko 100 kilograma svežih plodova argana. Ove činjenice potvrđuju da se radi o dragocenom sastojku. Svoje dobre strane arganovo ulje pokazalo je u nezi kože, tela, ali i kose. U STILL-u su ga zato odabrali da bude glavni sastojak jedne od njihovih maski za kosu.

Najpre, moram da pomenem da između maske za kosu na bazi keratina, ulja iz semenki grožđa i arganovog ulja iz STILL-ovog asortimana definitvno glasam za ovu poslednju koja mojoj kosi najviše odgovara. Razloga za to je nekoliko. Kao prvo, miris koji je blago orijentalan. Ja volim te teže mirise, a svi oni koji vole voćkaste neće biti srećni. Ipak, to nije nešto što treba da ih odvrati od ovog proizvoda. Na kesici piše da je proizvod namenjen svim tipovima kose, ali ja imam kosu sklonu mašćenju i koliko god pozitivnih reči o arganovom ulju čula, ipak sam plašila sam se da će je proizvod na bazi ulja dodatno umastiti. Za divno čudo,  to se nije desilo. Iako sam nakon pranja mogla da naslutim da neće ispasti loše, pravo iznenađenje je nastupilo kad sam je osušila. Izgledala je zdravije i sjajnije i onako je lepo, teško padala na ramena, što mi se posebno dopalo. Ne volim baš svilenkastu kosu, draža mi je ona koja izgleda gusto i teško a moja je delovala tako. Ovde moram da dodam da maska na mojoj kosi čak nije provela 20 minuta koliko bi trebalo jer sam žurila, a rezultati su se ipak videli. Sjaj koji se obećava na kesici je ono što se i dobija, bar u mom slučaju. Naravno, efekat nije spektakularan ali to ne smete ni da očekujete od instant tretmana. Za sve što u životu vredi treba vremena, zar ne? Jedino cveće u kosu može da dođe odmah. 

Sve savete o nezi kose i korišćenju Still preparata možete naći na njihovoj fb stranici, a tu je i njihov sajt.

GET SPARKLY PREDLOG

Za novogodišnju noć smo predlagale glamur i sjaj. Šljokice su nam tako išle uz svu tu euforiju. Sada idemo na nešto prirodniju varijantu, inspirisalo nas sunce ovih dana na to. Kada pomislimo na cveće prvo nam na pamet pada Flower Power, ali ne sumnjamo da širom neta može da se naće bezbroj zanimljivih komada sa cvetnim motivima. Razbarušite kosu i smestite cvetiće u nju. Ne mora da bude klasičan venac. Rajfovi, trake za kosu ili ukosnice sa cvetnim motivima - svejedno je. Jedino je bitno da vam taj dodir proleća paše u tom trenutku i da vas zavede svojim bojama.








1 comment:

  1. Beautiful! :)
    I would love to have natural blond hair!

    visit me soon on http://pearlinfashion.blogspot.co.at/

    ReplyDelete

Follow Us @get_sparkly