Mar 12, 2018

MINĐUŠE U BOJAMA KORNJAČINOG OKLOPA ZA PROLEĆE 2018

Niste očekivali ovako nešto od mode za proleće 2018? Ili možda jeste. Ovaj neobičan trend primetile smo pre nekoliko meseci na Zarinom sajtu i istog momenta nam je ovaj dezen privukao pažnju kao jako neobičan. Tek nedavno smo otkrile da on ima i jedan veoma zanimljiv i nadasve deskriptivan naziv koji objašnjava mnogo toga - tortoiseshell. Da li i vama zvuči kao da je rođen jedan prolećni trend?



Alke u najrazličitijim varijantama ali i gotovo svaki geometrijski oblik su dostupni u ovom dezenu i najčešće su izrađeni od plastike ili resin smole. Takođe iako postoji dosta varijacija na temu boje ali je najčešća kombinacija crne i oker, odnosno boje meda. Modeli najviše nose duh editorijala, pa istovremeno izgledaju i veoma retro ali i neverovatno moderno. Zbog same kombinacije boja spadaju u kategoriju nakita koji jeste stejtment ali koji privlači pažnju na jedan prilično nenametljiv način i ne ' vrišti' u lice sagovornika. Zanimljivo je da pored alki većina drugih je u takozvanom door knocker stilu, odnosno sačinje iz 2 ili 3 segmenta koji se nadovezuju jedan na drugi i kopčaju se na takozvanu iglicu koja je zamaskirana najčešće kružnim elementom. 

Vrlo je verovatno da ćete prema ovom dezenu imati love-hate odnos ali je sigurno i da ćete ga teško ignorisati. Da li ga želimo na našim ulicama? O, da itekako! Da li smo krenule u potragu za njim? O, da, ovoga trena! Ukoliko sebe smatrate osobom koja prati trendove pridružićete nam se u potrazi, jer ovo proleće je pravo vreme za kornjačin oklop. 

Da li vam se dopada ovaj dezen i da li biste nosile ovakve minđuše?









No comments:

Post a Comment

Follow Us @get_sparkly