Sep 12, 2017

NOVE JESENJE NIJANSE GOLDEN ROSE TEČNIH KARMINA

Sve o novim bojama i saveti kako ih kombinovati sa nakitom

Golden Rose nam ove jeseni predstavlja tri potpuno nove nijanse svojih popularnih tečnih karmina. Nove nijanse, u brojevima 23, 25 i 26, su dokaz da se ova kompanija ne šali i da nam poručuje da u jesen  2017. treba ući sa opasnim i upečatljivim bojama na usnama. I dok je za poslednje dve nedvosmisleno da su edgy i bold, prva izgleda kao još jedna nude nijansa, a zapravo se i ona može svrstati u ove kategorije. 



Nijansa 23


Ova nijansa pripada takozvanim nijansama u boji kože ali je primetno prisustvo ljubičastog tona pa se ubraja u grupu hladnijih nijansi. Kada se osuši na usnama postaje dramatičnije 'plava' zbog čega definitivno nije za svakoga. Po tom dramatičnom efektu koji ostavlja mogla bi se uporediti sa čuvenom Golden Rose 10-kom koja je vrlo brzo postala pravi sinonim za ove tečne karmine. Rekla bih da se jako lepo slika, i dok je na veštačkom svetlu poprimila boju mojih usnama (i pokazala se kao idealnom nijnsom kod njihovog iscrtavanja), na dnevnom svetlu se slika kao modra, siva pa samim tim treba birati situacije u kojima je nositi. Sve to je čini idealnim članom ove nove trojke koju je Golden Rose dodao svojim Longstay Liquid Matte karminima. 



Kombinovanje: Ukoliko niste razmišljali o sivom nakitu za jesen 2017, onda će vas ova nijansa karmina podsetiti na sve nijanse sive. Iako boja kože, ova nijansa je prilično efektna ali je lako možete poneti na ženstven način, jer će jedne ovakve damske minđuše i njihov toplo-hladni ton ublažiti njenu hladnoću.


Nijansa 25


Ako bih morala da odberem nijansu kojoj sam se najviše obradovala, onda bi to definitivno bila ova topla braon boja, koju bih smelo nazvala bojom čokolade. Iako mnogi tvrde da bi devojke sa manjim usnama trebale da izbegavaju tamne nijanse, moje iskustvo je pokazalo da su tamne nijanse upravo idealne za precrtavanje jer mi, uz dobru olovku, najbolje prikriju ivicu gornje, inače veoma tanke usne. Ova je to uradila savršeno. Boja se nanosi lepo, ravnomerno, i jedan sloj je sasvim dovoljan da dobijete potpunu boju. I nijansa 25 će, kao i sve ovako tamne nijanse, najpre izbledeti po unutrašnjoj ivici donje usne. Sa ovom bojom ćete biti primećeni i ukoliko ove večeri to nemate u planu onda razmislite o nekoj drugoj nijansi. 



Kombinovanje: Grandž braon nijansa se tako lako može kombinovati na glamurozan način, uz dugačak ajlajner i boje (tamno zelena) koje je blokiraju. Ipak, da li ste znali da ova topla nijansa itekako dobro ide uz boju srebra ali i male look alik dijamantke minđuše? Za potpuniji efekat možete prekršiti pravilo i, kao mi, kombinovati ogrlice u boji zlata i srebra. Ova boja na usnama svakako vas podstiče na rušenje pravila. 



Nijansa 26


Ljubičaste nijanse su uvek dobrodošle u mojoj kolekciji, jer su istovremeno jako efektne, odlično idu uz moj ten ali i boju očiju. Kao takva ova nijansa ne zahteva dramatičan izgled očiju. Sam karmin je nijansu tamniji na usnama (barem mojim) nego u boci, i izgleda kao jako tamna boja vina sa jasnim ljubičastim tonom. Kada su pitanju ovoliko tamne nijanse treba biti jako pažljiv pri nanošenju i obavezno izcrtati liniju usana iako se aplikator ovih karmina pokazo odlično sa ivicama i uglovima usana. Ipak sa brojem 26 treba biti pažljiv jer kada jednom pogrešite, ispravke postaju samo još veća greška. Boja je potpuna već u jednom sloju. Čak šta više ne bih preporučila drugi svoj jer mi se čini da na pojedinim mestima dolazi do pomeranja prvog sloja, do pucanja boje gde je sloj karmina deblji i do 'flekavog' izgleda. Budite umereni i karmin će sam uraditi posao umesto vas. 



Kombinovanje: Iako je ova nijansa u osnovi hladnog tona koji bi trebalo da se bolje kombinuje sa srebrom, ovu nijansu bez problema možte nositi uz zlatno. Kako se radi o dosta tamnoj nijansi možete prepustiti mašti na volju i poneti ovaj karmin uz nesvakodnevan nakit poput metalnog čokera ili septum ringa.


Uvek kada brendovi u svoju paletu boja uvrste neku novu, prvo pitanje koje se postavlja je da li je to zaista nova boja ili možda nešto što je već viđeno. Upravo neke od novih GR nijansi možemo uporediti sa nijansama koje su već ranije predstavljene. Na prvom mestu je neosporma sličnost između broja 10  i broja 23. Ipak, jasno je da nov nijansa ima više ljubičastog tona i nijansu je tamnija od 'desetke', posebno kada je karmin potpuno suv i mat. Ipak, broj 10 u kombinaciji sa dvadesetrojkom idealan kao boja za centar usana, odnosno hajlajt. Broj 13 je boja kože koja ide u potpuno drugom smeru, ali sam je stavila pored ovih nijansi kako bi hladan ton u nijansama 23 i 10 bio potpun jasan. 
Nijansa 26 neodoljivo podseća na broj 15 koji je predstavljen u zimskim novitetima 2016/2017. Ipak, već u boci je jasno da je 15 mnogo toplija nijansa i da više 'vuče' na crveno, odnosno bordo dok je 26 hladna, tamna, vamp nijansa ljubičaste. Obe ih, međutim, možemo nazvati bojama vina. 
I, naravno, omiljena 25... Ona je čini se jedinstvena, barem u mojoj kolekciji GR tečnih karmina. Topla braon, boja čokolade, koja će, verujem, biti moj favorit ove jeseni/zime. 


Na kraju, slobodno mogu reći da sam oduševljena novim nijansama. Svakako nećete moći da ih nosite na dnevnoj bazi ali bi vrlo lako mogle da postanu vaš večernji pratilac tokom ove jeseni. Devojke sa suvom kožom usana (poput mene) moraju dobro da pripreme usne za nošenje ovih karmina, jer blago isušuju usne tokom dužeg nošenja i mogu se uvuću u sitne borice. Ja, međutim, kada osetim da su mi usne dodatno isušene, utpkam malo labela preko karmina i problem je rešen. Takođe, ako precrtavate usne, odgovono tvrdim da su idealni jer se neće maknuti sa kritičnih linija... Zvuči predobro da bi bilo istinito, jel da? 

Koja je vaša omiljena nova nijansa i kako biste je kombinovale sa nakitom?


Preporučena cena LONGSTAY Liquid Matte tečnih karmina:  503 din.

Kompletan Golden Rose asortiman možete pronaći u Golden Rose Beauty Shop-ovima ( BIG Shopping Centar Beograd, Aviv Park Pančevo, Aviv Park Zvezdra i Aviv Park Zrenjaninu). Takođe, GR možete kupiti i u Lily Drogerijama ali i u parfimerijama širom Srbije. 

1 comment:

Follow Us @get_sparkly