Apr 12, 2015

U par koraka do NEODOLJIVOG nakita sa resama

Nakit za proleće i leto je, uglavnom, jakih boja koje nekako oslikavaju i veselo raspoloženje koje dolazi sa prvim sunčevim zracima. Uz manje odeće sve više postajemo ljubiteji boho nakita, koji međutim zahteva mnoštvo komada što nikako nije praktično onda kada nam je pretoplo. Niko tada ne želi brdo nakita na sebi. Rešenje je nakit sa resama. Osim što izgleda zabavno, ovakav nakit je i pravi letnji stejtment komad za svaki dan. A ništa vas ne sprečava da ga nosite i tokom proleća.


Za izradu ovakvog nakita (bilo narukvice sa slike, bilo ogrlice) potrebno je svega nekoliko elemenata.

-konac za pravljenje resa,
-perlice čiji broj i veličina zavise od nakita koji pravite,
-makaze i igla kao pomoćna sredstva...
...i to je to.

Sami određujete dužinu i debljinu, odnosno veličinu rese, a kao što ste videli u našem MAGAZINU ovakav nakit su rado nosile i prave ikone stila tokom milanske nedelje mode. 





Za proleće i romantičan izgled se možete odlučiti za blage, pastelne nijanse, dok za leto možete odabrati jače, neon boje. Istom logikom možete ići i pri odabiru perli, za proleće možete kombinovati kristalne perle u boji i bele kuglice, sa po kojim dodatkom u zlatnoj boji ili ukoliko imate sreće po koju perlu sa floralnim motivima,dok za leto posegnite za onima u boji peska i mora, morkih kamenčića ili možda korala.












Follow Us @get_sparkly